Haberler

Geleceğin Gazetecileri Basın Savcısıyla Tanıştı

Abone Ol

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2.sınıf Öğrencileri, Öğretim Üyesi Yrd.doç.dr.oğuzhan Kavaklı ile Birlikte İzmir Cumhuriyet Basın Savcısı Ali Fuat Taşkın'ı Makamında Ziyaret Ederek, Basın Davaları Hakkında Bilgi Aldı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2.sınıf öğrencileri, Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan Kavaklı ile birlikte İzmir Cumhuriyet Basın Savcısı Ali Fuat Taşkın'ı makamında ziyaret ederek, basın davaları hakkında bilgi aldı.

"Polis Adliye Muhabirliği" dersi kapsamında öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, ileride mesleklerini icra ederken karşılaşacakları olaylar hakkında örneklerle bilgi veren Ali Fuat Taşkın, basının sorumluluk içinde özgür olması gerektiğinin altını çizdi. Basın özgürlük ve hürriyetinin T.C Anayasası ile güvence altına alındığını açıklayan Taşkın, haberde gerçeklik olgusunun önemine değinerek, "Yapılan haberle ilgili olarak gazeteci görünen gerçeklikle hareket eder. Somut gerçeğin daha sonra ortaya çıkması, hukuka aykırılık taşımaz. Hazırlanan haberin kamusal fayda ve ilgi taşıyan konularda olması ve güncel nitelik taşıması gerekir. Konuyla ifade arasında düşünsel bağlılık olması gerekmektedir" dedi.

Hazırlanan haberin şahıs ya da kurumlara karşı suçlayıcı nitelik taşımaması gerektiğini belirten Taşkın, "Mutlaka suçlanan tarafında görüşlerine haberde yer verilmelidir. Bu gazetecinin tarafsızlığını göstermesi açısından önem taşımaktadır. Hangi konuda hazırlanırsa hazırlansın haberde kamu yararı ön planda tutulmalıdır. Yine hazırlanan haberde objektifliğe özen gösterilmeli özel alan sınırlarına dikkat edilerek, kişilerin gizli alanlarına müdahaleden kaçınılmalıdır" diye konuştu.

(Mİ-Mİ- (Mİ-Mİ-) 10.05.2008 09:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title