Haberler

"Gelenek ve Modernizm Arasında Kimlik Arayışı" Adlı Konferans

Güncelleme:
Abone Ol

Dicle Üniversitesi Fildişi Kule Kulübü tarafından, "Gelenek ve Modernizm Arasında Kimlik Arayışı" adlı konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Fildişi Kule Kulübü tarafından, Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen sponsorluğunda "Gelenek ve Modernizm Arasında Kimlik Arayışı" adlı konferans düzenlendi. İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen ve Araştırmacı- Yazar Sabiha Ateş Alpat'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrenciler ilgi gösterdi.

Konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Genç Memur-Sen Başkanı Yusuf Güzel, Genç Memur-Sen teşkilatı ve yapısı hakkında bilgiler vererek, gençlik teşkilatı olarak üniversitelere ve öğrencilere önem verdiklerini söyledi.

Araştırmacı- Yazar Sabiha Ateş Alpat da, psikoloji kitaplarına bakıldığında kimliği insanın aidiyet ile alakalı olduğunu, "kimsiniz/kimlerdensiniz?" sorusunun karşılığında verilen cevap olduğunu söyleyerek, modernizimin, köksüz bir değişimi bizlere dayattığını söyledi.
"Değişim elbette ki önemlidir ama modernizimin bizlere dayattığı değişimi kabul etmemiz mümkün değildir. Çünkü modernizim, köksüz bir değişimi bizlere dayatıyor. Biz Müslümanlar olarak da bu değişimi kabul edemeyiz" diyen Alpat, geleneğinde, modernizimin de insana bir kimlik sunduğunu ifade etti.

Modernizim ve geleneğin boyasının inancımıza uygun olmadığını, fıtratımıza en uygun olan kimliği Allah'ın Peygamberleri aracılığıyla bizlere bildirdiğini belirten Alpat, öğrencilere nasihatte bulundu.

Program öğrencilerin Sabiha Ateş Alpat'a yönelttiği soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title