Haberler

Genç Nesillere Hayvanları Öğreten Müze

Abone Ol

Özellikle genç nesillerin hayvanlar hakkındaki bilgi ve araştırma tekniklerini geliştirmesi amacıyla ÇOMÜ bünyesinde oluşturulan Zooloji Müzesi'nde 300'den fazla hayvana ait örnekler yer alıyor ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Erdem: "Müzeye randevu sistemiyle gelen konuklara uzman kişiler tarafından.

MEHMET BAYER - Özellikle genç nesillerin hayvanlar hakkındaki bilgi ve araştırma tekniklerini geliştirmesi amacıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde oluşturulan Zooloji Müzesi'nde 300'den fazla hayvana ait örnekler sergileniyor.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülte olarak sosyal sorumluluk projelerine başladıklarını, bunlardan birisinin de Zooloji Müzesi olduğunu söyledi.

Biyoloji bölümü koordinatörlüğünde Saklı Bahçe'de oluşturulan müzede omurgasız hayvanlar, balıklar, kurbağalar, sürüngenler, kuşlar ve memelilere ait yaklaşık olarak 300'den fazla örnek bulunduğunu aktaran Erdem, "Örneklerin bazılarının da iskeletleri sergileniyor. Genellikle doğada ölü olarak bulunan hayvanların preparasyonları yapılarak müzeye kazandırılmaktadır" dedi.

Erdem, Biyoloji Bölümünde bazı lisans derslerinin uygulamalarının müzede gerçekleştirildiğini, bu kapsamda sergilenen örneklerin hazırlık aşamalarının öğrencilerle yapıldığına işaret ederek, "Ayrıca müzedeki tüm örneklerin demirbaş kayıtları mevcut olup, bu örneklerin büyük bir kısmı ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarda kullanılmakta, lisans ve lisansüstü bilimsel çalışmalarda değerlendirilmektedir. Tüm örnekler bilimsel çalışmalar için bilim insanlarına açıktır" ifadesini kullandı.

Başta üniversitedeki birçok bölüm olmak üzere okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine eğitim verildiğini dile getiren Erdem, şöyle konuştu:

"Özellikle genç neslin hayvanlar hakkındaki bilgi, araştırma yeteneklerinin gelişmesine, aktif eğitim ve öğretimle katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca insanların hayvanlar hakkındaki yanlış algılarını değiştirmek ve korunmalarına yönelik eğitimler verilmektir. Zooloji Müzesi'ne randevu sistemiyle gelen konuklara uzman kişiler tarafından eğitim verilmektedir."

"Müzemizi daha da büyütmek istiyoruz"

Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gündüz ise Çanakkale'nin biyo çeşitliliğine önem verdiklerini bildirdi. Bölümde uzmanlık alanlarında yetişmiş öğretim elemanları bulunduğunu belirten Gündüz, şunları kaydetti:

"Gerek flora gerekse fauna konusunda son derece iyi yetişmiş arkadaşlarımız bulunuyor. Çanakkale'nin bitki ve hayvan biyo çeşitliliği oldukça geniş. Bununla ilgili araştırmalar yapıyoruz. Bu araştırmaların değerlendirildiği müzeler bizim için son derece önemli. Bu müzeyi de dekanlık ve rektörlüğümüzün katkılarıyla oluşturduk. Amacımız buradaki görselin tüm halkımıza hitap etmesi. Bine yakın ziyaretçi ağırladığımız müzemizi daha da büyütmek istiyoruz. Sadece bununla kalmıyoruz. Bitki türlerinin de sergileneceği bir müzeyi inşa etme planımız var." - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ahmet Erdem Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title