Haberler

Genç: "Şehr-İ Samsun, Viking Projesi'ni Tetikleyecek"

Abone Ol

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Genç, "Şehr-i Samsun, Viking Projesi'ni tetikleyecek" dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'da gerçekleştirilecek uluslararası projelere destek vermek ve yerel idareleri bu konuda"...

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Genç, "Şehr-i Samsun, Viking Projesi'ni tetikleyecek" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'da gerçekleştirilecek uluslararası projelere destek vermek ve yerel idareleri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla kurulan Uluslararası Yerel İdareler Ticaret ve Eğitim Birliği Derneği (UYİTEB)'nin davetlisi olarak Samsun'a gelen Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas onuruna Meşe Kültür Tesisleri'nde verilen kahvaltıya eşi Nimet Genç ile birlikte katıldı. Kudzmanas, Viking Projesi'nin Samsun için önemli olduğunu vurgularken, Genç, Şehr-Samsun projesinin Viking Projesi'ni tetikleyeceğini söyledi.

Samsun için kara, hava, deniz, demiryolu alt yapısının olması ve demiryolu feribot bağlantılarının bulunmasının önemine dikkat çeken Genç, "Viking Projesi, Samsun'u Avrupa ve İskandinavya ülkelerini Afrika ile buluşturacak bir mega ticaret köprüsünün Türkiye ayağındaki giriş kapısı yapacaktır. Türk ihracatçılarının Samsun limanından Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Çin'e kadar uzanabilecek bir coğrafyaya ihracat yapabilmelerini sağlayacak olan Samsun-Kavkaz tren hattı projesi ile pazarlar arasında yeni bağlantı noktaları kurulması sağlanacaktır. Ayrıca Samsun, artan Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP) üretimi için bir Avrupa ve Rusya'ya çıkış kapısıdır. Bunlar bizim hazırladığımız projelerimizle örtüşen gelişmeler. Projelerimiz, Samsun'u dünyayla bütünleştirecek, şehrimiz eski günlerinden daha iyi konuma yükselecek" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Kudzmanas da, Litvanya tarafından Karadeniz'i İskandinav ülkelerine lojistik olarak bağlamak amacıyla yapılan bir girişim olan ve 1999 yılından itibaren uygulanmaya başlayan Viking Projesi'nin Samsun için önemli olduğunu ifade etti. Kudzmanas, şunları söyledi: "Ülkemizde Serbest Ticaret Bölgeleri var. buralardan yılda 50 bin konteynır taşındı. Burada Sayın Başkan Osman Genç'in de projelerini inceledim. Gerçekten şehri ayağa kaldıracak, hepsi vizyoner ve dünyadaki gelişmelere paralel projeler. Avrupa için son derece önemli olan Samsun için bu projeleri hazırladığı için kendisini tebrik ediyorum."

KAPININ OLMAMASI BÜYÜKELÇİYİ ŞAŞIRTTI

Kendilerine verdiği destek ve katkılardan dolayı Genç'e teşekkür eden UYİTEB Başkanı Sercan Turan ise, "Viking Projesi Samsun'da gerçekleştirilmesi düşünülen en büyük uluslararası projedir. İspanya'nın Barcelona kentindeki dünyanın en kapsamlı lojistik köyü Zal, Barcelona'nın kaderini değiştirmiştir. Samsun da gelecekte bu projenin Barcelona'sı olabilecek tüm imkanlara sahiptir" açıklamasında bulundu.

Kahvaltı sonrasında Büyükelçi Kudzmanas ve Genç birlikte pasta kesti. Daha sonra Büyükelçi Kudzmanas ve Genç, birbirlerine plaket takdim etti. Program sonrasında Genç, Kudzmanas'ı Canik Belediyesi yeni hizmet binasındaki makamında ağırladı. Genç, kahvaltının ardından Büyükelçi Kudzmanas'ı Canik Belediyesi yeni hizmet binasındaki makamında ağırladı. Burada Genç'in 2004 yılından itibaren makam kapısının olmadığını öğrenen Kudzmanas, bu duruma çok şaşırırken, halkla iç içe olması nedeniyle Genç'i tebrik etti. Genç, seçilmeleri halinde Büyükşehir Belediyesi'nde de ilk gün makam kapısını sökeceklerini söyledi. Genç, ziyaretin sonunda Kudzmanas'a seramik kaftan hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nimet Genç Osman Genç Samsun Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title