Haberler

Gençler Huzurevini Ziyaret Etti

Abone Ol

Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri "Sosyal Etkinlik" dersi kapsamında Bor Ahmet Kuddusi Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri "Sosyal Etkinlik" dersi kapsamında Bor Ahmet Kuddusi Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öğrenciler, huzurevi sakinlerine karanfil ve bisküvi hediye ettiler.

Şube Müdürü Hüseyin Boz, öğrencilere tüm birimleri gezdirdi. Öncelikle dinlenme odasında yaşlılarla görüşen öğrenciler burada aldıkları karanfilleri yaşlılara vererek onları sevindirdiler. Daha sonra salonda yanlarına oturarak sohbet imkanı yakalayan öğrenciler, yaşlıların ellerini öperek müsaade istediler.

Yatalak hastaların bulunduğu birimi de gezdiren Şube Müdürü Boz, hastaların durumları hakkında kısaca açıklamalarda bulundu. Son olarak Zihinsel engelli üyelerin kaldığı birime geçen öğrenciler, burada bulunan hastalarla müzik eşliğinde oynayarak onları da sevindirdi.

Ziyarette öğrencilerle ilgilenen ve onları Huzur Evine götüren Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerinden İrfan Babacan, "Gezimizde amaç yaşlıları ziyaret etmek ve öğrencilerimize o ortamı göstermekti. Burada yaşananlar ve olaylar hakkında bir görüş sahibi olmalarını hedefledik. Biz bunu Sosyal Etkinlik dersi adı altında yaptık. Toplumla iç içe çevresini ve çevresinde yaşanan olayları bilmeleri için bu tür etkinlikler oluşturduk. Ziyaretimiz bu bakımda öğrencilerimize çok önemli dersler verdi. Öğrencilerimiz burada ilk ve temel olarak yaşlılara saygı, sevgi ve yaşlılık bilincini kazandılar" dedi.

Ziyarete katılan öğrencilerden Yağmur Devran ise : "Ben gezide çok üzüldüm. O kadar yaşlı insanın çocukları tarafından oraya bırakılması beni çok üzdü. ve ben bunun mantığını anlayamadım sonuçta onları doğurup, büyüten insanlar bunlar" dedi.

Yaşlıların kendilerini karşılamalarına da değinen Devran, "Biz giderken onlara karanfil götürdük. Aslına bakarsanız çok büyük bir hediye değil ama onların gözlerinde ki sevinç ışığını görmemize yetti. Gerçekten hem onlar hem bizim açımızdan çok güzel bir gündü. Hem sevinci hem de üzüntüye en derinde hissettik" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kuddusi Hüseyin Boz Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title