Haberler

Gençlere Uyuşturucunun Zararları Anlatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Zararlı Alışkanlıklara Hayır, Hayata Evet' semineri ilgi gördü.

Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü 'Zararlı Alışkanlıklara Hayır, Hayata Evet' projesi kapsamında Akçakale Halk Kütüphanesi'nde lise öğrencilerine yönelik seminer verildi. Sunumunu Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Rasim Uzun ve Müdür Yardımcısı Enver Başar'ın yaptığı 'Zararlı Alışkanlıklara Hayır, Hayata Evet' proje tanıtımına Akçakale İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Akçakale Emniyet Müdürü Sunay Balıklıkaya, Akçakale Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar öğretmenler ve yaklaşık 300 lise öğrencisi katıldı.

Şanlıurfa'da 50 lisede tanıtılan projenin amacı gençleri kötü alışkanlıklardan korumak. Sunumu yapan Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Rasim Uzun, polisin görevinin sadece suçlu yakalamak olmadığını, bu proje ile polis ile öğrenciler arasında bir iletişim kurarak kötü alışkanlıklara karşı gençlerde bir farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Müdür Yardımcısı Enver Başar ise yaptığı sunumda; zararlı maddelerle ilk tanışmanın okul yıllarında başladığını ifade ederek, uyuşturucudan para kazanan lobilerin uyuşturucu kullanımını gençlere karizmatik bir olaymış gibi tanıtmaya çalıştığını söyledi. Eroinden ölen 2002 Türkiye güzeli Burçin Bircan'ın videosu ve günlüğüne yazdıkları öğrencilere gösterilerek uyuşturucunun zararları anlatıldı. Bu proje kapsamında 'Hayata Evet' kulüplerinin kurulduğunu bu kulüplere öğrencilerin üye olup tiyatro, gezi, kitap okuma gibi çeşitli etkinlikler yaptığını söyledi.

'BEŞ ARKADAŞIMIZI REHABİLİTASYONA GÖNDERDİK'
Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise, "Bu illete bir şekilde bulaşmış olan bütün kardeşlerim Akçakale Kaymakamlığı olarak Adana'da bir rehabilitasyon merkezinde tedavilerini yaptırıyoruz. Bugüne kadar beş arkadaşımızı gönderdik. Ben buradan duyurusunu yapıyorum, her türlü masrafını biz üstleniyoruz. Kıymetli arkadaşlar hayat ikamet üzerine kurulur. Ben sizden mülki amir olarak şunu rica ediyorum kötü alışkanlıkların yerine spora yönelelim, bu konuda da her türlü desteği buradan söz veriyorum" dedi. Program sonunda projeye yaptığı katkılardan dolayı Kaymakam Fırat'a plaket, öğrencilere de polis gazetesi, anahtarlık, bileklik ve proje rozeti verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdulhakim Ayhan Eyüp Fırat Şanlıurfa Akçakale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title