Haberler

Gençlik Konseri 29 Mayıs'a Ertelendi

Güncelleme:
Abone Ol

Fethiye Belediyesi Geleneksel 19 Mayıs Gençlik Konseri, Reyhanlı'daki bombalı saldırılar nedeniyle 29 Mayıs tarihine ertelendi.

Fethiye Belediyesi tarafından her yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Fethiye Belediyesi Geleneksel 19 Mayıs Gençlik Konseri" Reyhanlı'daki bombalı saldırılar nedeniyle 29 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi. Kararı basın açıklaması ile duyuran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "İnşallah Allah bizlere Reyhanlı acısını unutturacak başka bir acı vermezse programımız 29 Mayıs'ta yapılacak" dedi.

Fethiye Belediyesinin organize ettiği 19 Mayıs Gençlik Konseri, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda hayatlarına kaybeden vatandaşların maneviyatına saygı ve toplumsal hassasiyetler düşünülerek 29 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi. Aynı zamanda İstanbul'un Fetih tarihi olan 29 Mayıs tarihine ertelenen gençlik konseri, yine Salı Pazarı Meydanı'nda, sanatçılar Murat Boz, Yavuz Seçkin ve Meral Kaplan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

'BAKANIN AÇIKLAL KARARI ALDIK'

Erteleme kararını düzenlediği basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yaptığı değerlendirmede, "Malum 19 Mayıs'ta 14 yıldır geleneksel olarak gençlik konserleri düzenliyoruz. Bu sene de aynı şekilde düzenleyecektik. Belki bu açıklama, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızın açıklamasından sonra geldiği için o doğrultuda alınan bir karar gibi değerlendirilebilir. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O gün Ziraat Odası'ndaki toplantıya gitmeden önce arkadaşlarımla toplanıp 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediğimiz gençlik konserinin belirli bir süre ileriye atılması konusunda hem fikir olmuştuk. (Bakanın açıklamasından önce) Tabi bu olay pazardan elma almaya benzemiyor. Hemen vazgeçtik diyemezdik. Bununla ilgili Menajer Selim kardeşimizin insanüstü bir gayreti sonrasında sanatçılarımız ve menajeriyle görüşülerek ortak bir karar alındı. Sanatçılarımız da bu konuyu çok makul karşıladı. 19 Mayıs akşamı yapmayı planladığımız konseri Reyhanlı acısı daha yüreğimizde dururken yapmayı uygun görmedik.

29 Mayıs aynı zamanda İstanbul'un fethi… O yüzden 10 gün daha acılarımız kabuk bağlasın diye bu tarihe aldık. 29 Mayıs akşamı inşallah Salı Pazarı Meydanı'nda hep beraber hem gençlik şölenini kutlayacağız hem de İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünü kutlayacağız. İnşallah Allah bizlere Reyhanlı acısını unutturacak başka bir acı vermezse, programımız 29 Mayıs 2013 Çarşamba akşamı yapılacak. Bu zorunlu değişiklikten dolayı halkımızın bizi anlayışlı karşılayacağını umuyoruz. Herkese saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fethiye Belediyesi 19 Mayıs Reyhanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title