Haberler

Gentürk'le Geniş Bir Coğrafya'ya Açılacaklar

Abone Ol

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYM) Genel Başkanı Cemalettin Özden, "Önümüzdeki dönemde Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yaparak GENTÜRK markasını geniş bir coğrafyaya açmayı"...

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYM) Genel Başkanı Cemalettin Özden, "Önümüzdeki dönemde Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yaparak GENTÜRK markasını geniş bir coğrafyaya açmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Karadeniz Bölge toplantısı Tokat'ta yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Köten'in arından kürsüye gelen TDSYM Genel Başkanı Özden, yetiştiricinin alın terinin meyvesi olan GENTÜRK markasının artık Türkiye'de sprema üretiminde önemli bir yere gelmiş olduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemde Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yaparak GENTÜRK markasını geniş bir coğrafyaya açmayı planladıklarını ifade eden Özden, "Yetiştiricilerimizin üretim fazlası çiğ sütün oluşturulacak veya ortak olunacak fabrika vasıtasıyla işlenmesi veya anlaşma yapılan fabrikalara fason olarak ürüne işlenmesi suretiyle değerlendirilmesi konusunda çaba gösterilecektir. Bu sayede, çiğ süt fiyatlarındaki bölgesel ve dönemsel düşüşlerin önünde geçilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Okul sütü projesini memnuniyetle karşıladıklarını daima destekçisi olacaklarını ifade eden Özden, ayrıca yüksek verimli hayvanların seçimini mevcut yöntemlere göre daha kısa da gerçekleştirmek için GENOMİK seleksiyon yönetimini uygulama çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Tower Otelde düzenlenen toplantıya; Tokat Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Cemalettin Özden, TDSYMB Genel Başkanı Yrd ve Tokat DSYB Başkanı İlhan Köten, Gıda Tarım ve Hayvancılık Tokat İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Islah Daire Başkanı Dr. Ali Ayar ile çok sayıda davetli katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Afrika Karadeniz Türkiye Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title