Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: "Bu çocukların yaptıkları son derece barışçıl eyleme, en sert şekilde müdahale etmek yerine anlamaya çalışmak hem kent yönetiminin hem de ülke yönetiminin ihtiyacı olan en temel şeydir"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili "Bu çocukların yaptıkları son derece barışçıl eyleme, en sert şekilde müdahale etmek yerine anlamaya çalışmak hem kent yönetiminin hem de ülke yönetiminin ihtiyacı olan en temel şeydir" değerlendirmesinde bulundu.
Eskişehir'e partisinin aday adaylarının eğitimi için düzenlendiği "Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimleri"nin açılışına gelen Günaydın, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçesi ziraat odalarını, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan'ı ziyaret etti.
Günaydın, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen'den tarımsal üretimdeki verimlilik hakkında bilgi aldı. Daha sonra Günaydın, beraberindeki CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ve CHP İl Başkanı Erman Gölet ile göreve yeni seçilen Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Günaydın, Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu'nda, Eskişehir Akademik Odalar Birliği'ne bağlı meslek odalarının başkanlarıyla bir araya geldi.
Günaydın, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'de 2 Haziran'da Taksim'deki Gezi Parkı protestoları sonrası henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen ve hastanede yoğun bakımda tedavisi süren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ı (19) ziyaret ettiğini söyledi.
Korkmaz'ın durumunun kritik olduğunu ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:
"Şimdi neydi Ali'yi buraya sürükleyen mesele? Türkiye'de 10 yıldır süre giden ve 'benim dediğim olacak' diyen bir anlayışa karşı insanların 'yeter artık' taleplerini dile getirmesiydi. Bu çocukların yaptıkları son derece barışçıl eyleme, en sert şekilde müdahale etmek yerine anlamaya çalışmak hem kent yönetiminin hem de ülke yönetiminin ihtiyacı olan en temel şeydir. Şunu biliyoruz ki, Türkiye'de hem Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği hem de Akademik Odalar Birliği'ne bağlı olan meslek örgütleri adeta sindirilmeye, yok edilmeye çalışılıyor. Çünkü örgütlü toplum istenilmiyor. Başbakan açıkça 'bu meslek odaları her şeye dava açar' demedi mi? Yıllarca ben de meslek odası başkanlığı yaptım. Dava açtığımız konuların herhangi birinde toplu iğne ucu kadar kişisel yararımız var mıydı? Asla yoktu. Toplumu, vahşi ve doymak bilmeyen bir rant düşüncesine karşı savunuyorduk."
Eskişehir Akademik Odaları Birliği Sözcüsü Bülent Nazım Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - Eskişehir