Haberler

Giresun'un Örnek Kadınları

Abone Ol

Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adlı AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kariyer Günleri konferansının finaline il genelinde kendi imkanlarıyla başarılı olmuş kadınlar katıldı.

Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adlı AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kariyer Günleri konferansının finaline il genelinde kendi imkanlarıyla başarılı olmuş kadınlar katıldı.

Giresun'nda, balıkçılık, inşaatçılık, çiçekçilik, şoförlük ve değirmencilik yaparak kendi hayatlarını kazanan kadınların örnek hayatlarının tanıtıldığı konferansın moderatörlüğünü ise Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar yaptı. 'Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor Projesi'nin yasal temsilcisi Ferhat Deniz, "Avrupa Birliği Hibe Desteği'nden faydalanılarak gerçekleştirilen proje kapsamında 25-50 yaş arası kadınlara 200 saatlik çeşitli alanlarda verilen eğitim sona erdi ve yine proje kapsamında düzenlenen Kariyer Günleri Konferansının da onuncusunun gerçekleştirilmektedir. Bu son konferansımızda ise ilimiz genelinde erkeklere özgü mesleklerde başarılı olarak hayatlarını kazanan kahraman kadınlarımız bize örnek olacaklardır" dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da, Giresun'da önemli hizmetlere imza atan derneğin öncülüğündeki projeye katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Konuşmasında Gönül Elçileri Projesi'ne de değinen Rektör Attar, katılımcıların projeye desteklerini isteyerek, "Bu gibi faaliyetler sosyal yardımlaşma bilincimizi arttırıyor. Ezelden beri hoşgörü, merhamet ve gönüllülük duygularını her daim yaşatan ilimiz insanın zor durumda olanlara yardım etmesi farzdır. Yardım işi sevgiyle yapılır" diye konuştu.

Dünyanın neresinde olursa olsun şiddet uygulandığına da dikkat çeken Rektör Attar "Dünya her geçen gün gelişip değişiyor ancak 21. yüzyılda değişmeyen tabu kadın, erkek ayrımcılığıdır. Avrupa'da

Türkiye'den fazla. Bu sorunu çözmek istiyorsak kadına yönelik şiddet ve dışlamanın sebebi nedir bunu teşhis etmek gerekir. Eğitimsizlik mi diye ele aldığımızda eğitim diploma sahibi olmak değildir. Önce kadının ne olduğunu, şiddet uygulanan kadının anneleri gibi bir kadın olduğu anlatılmalı. Önce gönüller eğitilmeli" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Giresun'da 20 yılı aşkın süredir çiçekçilik yaparak istihdam sağlayan ve kendi hayatını kazanan Emine Mutlu, 35 yıldır balıkçılık yaparak çocuklarını okutan

Şermin Çolak, babasından kalan değirmeni işleterek hayatını kazanan Dürdiye Gevşek, kanserden kaybettiği eşinin ardından çocuklarını önce inşaatlarda amelelik yaparak ardından ise inşaat ustası olan Cemile Kamacı ve eşini 45 yıl önce kaybetmesinin ardından pazarcılık ve şoförlük yaparak çocuklarını yetiştiren Emine Bilge'nin hayat hikayeleri anlatıldı.

Kahraman kadınlar sunulan hayat hikayelerinin ardından kürsüye davet edilerek çeyrek altınla ödüllendirildiler.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Vali eşi Melahat Şahin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısının eşi Çiğdem İlhanoğlu, bazı belediye başkanları ve eşleri, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Kara, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Üniversitesi Avrupa Birliği Deniz Yıldızı Aygün Attar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title