Haberler

Girişimcilik Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Abone Ol

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

BTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Key, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, KOSGEB Bolu Hizmet Merkezi Müdürü Celil Kürşad Dereci, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, davetliler ve kursiyerler katıldı. Konuşmalarla başlayan sertifika töreninde Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Key, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu yaptıkları konuşmalarda düzenlenen eğitimler hakkında bilgiler vererek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere başarılar dilediler.

MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Bolu Valisi

İbrahim Özçimen ise konuşmasında, "Günümüzde, dinamik bilgiye dayalı ekonomi anlayışında, yüksek kalitede hizmet ve üretim yaratmak için, mantıksal yargı, tanı koyma ve analizin yanında gelecekteki sonuçları ve eğilimleri tahmin etmek, olanak ve olasılıklara ilişkin güvenilir tablolar çizmek, rekabetçi ve sonucu temelden etkileyebilecek stratejik planlar yapmak vazgeçilmez unsurlardır. Bölgesel gelişmeyi planlamak, sürdürülebilir kalkınma ve istikrarlı büyümeyi yerelden sağlamak, bölgesel potansiyellerini dünyaya tanıtarak yabancı ve yerli tüm yatırımların, girişimcilerin önünü açmak Kalkınma Ajansları'nın temel sorumluluk alanlarını oluşturmaktadır" dedi.

Uluslararası girişimcilik endeksinde kullanılan 100 yetişkin içinde şirket kuran insanların sayısına bakıldığında Türkiye'nin 29 ülkeden daha az sayıda girişimciye sahip olduğunu belirten Vali Özçimen, " Türkiye'de her 100 yetişkin içinde şirket kuran sayısı 4,6 iken bu sayı Meksika'da 18,7, İrlanda'da 12 ve ABD'de 11,7'dir. Yeni kurulan şirket sayıları açısından da Türkiye iyi bir performans gösterememektedir. OECD üye ülkelerinde yeni kurulan işyerlerinin tüm işletmeler içinde oranı yüzde 11-17 arasında değişmekteyken, Türkiye'de bu oran yüzde 3,5'dir" ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 kursiyere katılım belgeleri verildi. Düzenlenen tören, Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekilerin kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

11.03.2013 17: 21: 29

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Özçimen Marmara Türkiye Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title