Haberler

Gmis Taban Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Abone Ol

Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlı Karadon, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Amasra, Merkez, MTA Şubelerinin taban eğitim seminerleri Ankara Kızılcahamam’da devam ediyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) bağlı Karadon, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Amasra, Merkez, MTA Şubelerinin taban eğitim seminerleri Ankara Kızılcahamam'da devam ediyor.

İlki 10-11 Aralık tarihinde GMİS Karadon semineri ile başlayan seminerlerin ikincisi 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde Maden Tetkik Arama (MTA) Şube delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminere GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, Sendikamız MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, Şube Sekreteri Mehmet U. Deveci,, Şube Mali Sekreteri Kamil Gökçeoğlu, Şube Teşkilat Sekreteri Yiğit Soylu ile MTA Genel ve Bölge Müdürlüklerinde çalışan yaklaşık 75 GMİS MTA Şube temsilcisi ve delegeleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye'nin kendi doğal kaynaklarını kullanma mecburiyeti olduğunu söyledi. Demirci yaptığı açıklamada "Türkiye'nin daha çok sondaj yapıp yeni kaynaklar bulma mecburiyeti var.Türkiye'nin Maden Tetkik Arama Kurumu'na, Zonguldak'a, TTK'ya ihtiyacı var. Türkiye'nin taşkömürü ithalatı için yılda 4-5 milyar dolar harcayacak lüksü yok. Demir-Çelik fabrikalarımız başta olmak üzere sanayimizi durduramayacağımıza göre en azından Kardemir ve Erdemir için, enerji santralları için yerli kömüre ihtiyaç var. Çeşitli toplantılarda, basın açıklamalarımızda, gazetemizde, internet sayfamızda bu gerçekleri anlatıyoruz. Mutlaka okuyunuz ve çevrenizdekilere anlatınız. Biz kendi gündemimizi kendimiz yaratmak zorundayız" dedi.

Uludağ; "Türkiye zor bir dönemden geçiyor"

Seminerin sunuş konuşmasını yapan GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, "Türkiye'de üretim ekonomisini bozdular, ithalatı teşvik ettiler. Dış borçları artırdılar; şimdi Türkiye'yi sıkıştırıp bölmek, parçalamak istiyorlar. Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak sadece bugünkü siyasetçileri değil, 1980, özellikle 1990 sonrası uygulanan ekonomik politikaları eleştirirken Türkiye'ye tuzak kurulduğunu söyledik ancak dinletemedik. Sadece söylemekle kalmadık, eylemler yaptık, iktidarlar değişti, anlayış değişmedi" diyerek seminere katılan delegelerden, derslerde Hocaların anlattıklarını dikkatle dinlemelerini istedi.

Uludağ ve Demirci'nin konuşmalarının ardından GMİS'in tarihçesinin ve faaliyetlerinin anlatıldığı belgesel film gösterimi yapıldı.

Seminerde, terör saldırısı sonucu Kayseri'de şehit düşen askerlerimiz ve yararılar için saygı duruşu yapılmasının ardından derslere geçildi.

Seminerde; Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türk-Metal Sendikası Eğitim Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Sazak, "Sendikacılık tarihi ve temel kavramlar" ile "Çalışma hayatının güncel sorunları"; Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, "Dünyada ve Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve emekçiler üzerindeki etkisi"; Sendikamız Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, "Genel Maden İşçileri Sendikası Tarihi"; Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Eren Korkmaz, "Çalışanların sosyal güvenlik alanındaki güncel sorunları" konularında eğitim verdi.

Seminer sonunda değerlendirme toplantısı yapıldı. Seminerin değerlendirildiği toplantıda güncel sorunlar da ele alındı.

Değerlendirme toplantısının ardından sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika töreni ardından Aydın Çine'de özel sektöre ait bir maden ocağında Sendikamızda örgütlendikleri için işten çıkarılan maden işçileri ile dayanışma için pankart açıldı.

Seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amasra Kozlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title