Haberler

Göç Okulu Projesi İftar ve Sertifika Töreni

Abone Ol

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Göç Okulu Projesi kapsamında çalışanlara teşekkür ve motivasyon amacıyla bir iftar düzenledi, ardından görevlilere sertifikaları dağıtıldı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Göç Okulu Projesi kapsamında çalışanlara teşekkür ve motivasyon amacıyla bir iftar düzenledi, ardından görevlilere sertifikaları dağıtıldı.

Düzenlenen iftarda, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin hazırladığı 'Göç Okulu' projesi tanıtıldı. Projede yer alan ve mevsimlik işçilerin yaşam koşullarını araştırıp belgesel yapan katılımcılar duygularını paylaştılar. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaptığı konuşmada, "Bu projenin sonucu değil başlangıcı. Bu projenin devamı gerçekleşecek. Bu konunun ele alınması çok anlamlı. Başta İletişim Fakültesi olmak üzere projeyi gerçekleştiren tüm arkadaşlarımızın eline sağlık diyorum" dedi.

GÖÇMEN İŞÇİLER, KADINLAR, ÇOCUKLAR VE YOKSUL İNSANLAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAMIZ GEREKİYOR

Prof. Dr. Gündoğan ayrıca, "Göçmen işçiler, kadınlar, çocuklar ve yoksul insanlar için üniversite olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Üniversitemiz engelliler ve dezavantajlı bu gruplar açısından hassasiyet gösteren bir üniversite. Herkes elinden geleni yapıyor. İletişim Fakültesi de mevsimlik tarım işçileri konusunu ele almış çok güzel bir projeyle. Birleşmiş Milletlerin katılımından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

ÜLKENİN 7 MİLYONA YAKININI İLGİLENDİREN KONU

Ardından konuşma yapan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Nezih Orhon ise,

"Çok özel çok anlamlı bir proje için buradayız. Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili olarak bizim çabamız çalışmamız iletişim faaliyetlerini yürütmek. O yüzden ben gerçekten günlerce hiç yorulmadan sıkılmadan sabah akşam Alpu'ya, Şanlıurfa'ya giden herkese teşekkür ediyorum. Harika bir iş çıkardı. Çok içten bir topluluk, bu iş ancak böyle olur. Bir işi çevirmek ve devirmek istiyorsanız omuz omuza olur. Ülkenin 7 milyona yakın nüfusunu ilgilendiren bir konuya öncülük ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Biz pazartesi günü ilk defa şimdiye kadar toplanmış biriktirilmiş bilgiler Birleşmiş Milletler'e sunduk" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sertifika töreni düzenlendi. Etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu temsilcisi ve Kafkasya Bölge Direktörü Dr. Zahidul Hugve, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu İletişim sorumlusu Nezih Tavlaş, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Nezih Orhon, Öğretim üyeleri, Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) üyeleri ve öğrenciler katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Birleşmiş Milletler Nezih Orhon Gündoğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title