Haberler

Gölcüklü Esnaf İhtiyaç Sahiplerine 38 Gelinlik Hediye Etti

Abone Ol

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yıllardır düzenli oruç tutan esnaf Osman Ay, ihtiyaç sahibi 38 kadına gelinlik dağıttı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yıllardır düzenli oruç tutan esnaf Osman Ay, ihtiyaç sahibi 38 kadına gelinlik dağıttı.

Gölcük'te esnaflık yapan ve senelerdir düzenli olarak oruç tutmasıyla tanınan Osman Ay, ihtiyaç sahibi 38 kadına gelinlik hediye etti. 38 kişiye gelinlik hediye eden Osman Ay, "Allah-ü Teala, insanı yaratılmışların en şereflisi ve en merhametlisi olarak ilan etmiştir. Bu meziyetlere sahip bulunan insan halka yardımcı olmayı kendine vazife bilir. Allah'ın lütfuna erişmek gayesiyle, din kardeşine yardımcı olmak isteyen bir mümin, zengin veya fakir herkesin iyiliğine koşar. Bir mümin muhtaç düşen din kardeşine karşı kayıtsız kalamaz. Onun kalbinde duyduğu bir ağrıyı kendi kalbinde hisseder. O kimsenin yoksulluğunu gidermek ve derdine merhem olmak için gereken hizmeti mutlaka yapar. Merhametli bir baba, çocuklarının üzerine nasıl kanat gererse, müminde fakirleri himayede aynı his ve şefkatle hareket eder" dedi.

Gelinlik alan ihtiyaç sahibi kadınlar ise, nazik bir davranış göstererek kendilerine gelinlik hediye eden Osman Ay'a teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Ay Gölcük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title