Haberler

Gönül Elçileri Dayanışma Derneği Açılış Yemeği

Abone Ol

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, sadece devletin yaptığı sosyal yardımlar ile sosyal adaletin sağlanamayacağını ifade ederek, "Esas toplumun dinamiklerinin harekete geçmesi lazım."

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, sadece devletin yaptığı sosyal yardımlar ile sosyal adaletin sağlanamayacağını ifade ederek, "Esas toplumun dinamiklerinin harekete geçmesi lazım. Hali vakti iyi olanın değil, durumu kötü olanın da parası olmayanın da bu işlerin içinde olmasıdır" dedi.

Mersin Gönül Elçileri Dayanışma Derneği'nin açılış yemeği yapıldı. Yemeğe AK Parti Mersin milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve eşi Hatice Uzun, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve eşi Sema Kıcıroğlu, Mersin Gönül Elçileri Dayanışma Derneği Başkanı Zeynep Erim ve üyeleri katıldı.

Yemekden dernek hakkında bilgi veren Başkan Zeynep Erim, "Amacımız anayasamızın öngördüğü esaslar doğrultusunda sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek, toplumun sosyo ekonomik düzeyini yükseltmek tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda dernek olarak Mersinimizin tüm ilçelerinde amacımız doğrultusunda faaliyette bulunmak üzere yola çıktık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül ise "Gönül Elçileri projesi Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde Türkiye genelinde başlatılmış bir projedir. Bu gün sanki Mersin'in bir projesi gibi çok güçlü bir şekilde ayakta durmakta ve faaliyetlerini icra ettirmekte. Bundan dolayı çalışma yapan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da Gönül Elçileri projesinin yardımlaşmayı ve dayanışmayı toplumun en alt temeline indirmeye çalışan bir proje olduğunu vurgulayarak, "Burada aslında zengin, fakir herkesi vermeye davet eden, katılımcı olmaya çalışan bir proje. Cebimizde paramız olmayabilir, ama örneğin bir çocuğun matematik ödevine yardım edebiliriz. Bir hastayı ziyaret edebiliriz, yetiştirme yurdu, sosyal hizmet müdürlüklerine ait kuruluşları, ziyaret edebiliriz. Herkes gönlünden bir şey ortaya koyabilir. Sadece devletin yaptığı sosyal yardımları ile sosyal adaleti sağlayamayız. Esas toplumun dinamiklerinin harekete geçmesi lazım. Hali vakti iyi olanın değil, durumu kötü olanın da, parası olmayanın da bu işlerin içinde olmasıdır. Bir güzelliğini, hayalini paylaşmasıdır. Gönül elçileri projesi yüzyılın yardımlaşma projesi. Dünyanın her yerinde fakirlik var, ama bu ülkeler yoksullukla mücadeleyi yapamadıkları için bu yoksulluk devam etmekte. Türkiye'deki yoksul kesime elini uzatan devlet ve toplum anlayışı var. Bunu daha da güçlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 2010 yılından beri sürdürdüğü barınma yardımları ve gelir getirici projelerden yararlanan 71 vatandaşa evlerinin, iş yerlerinin temsili anahtarları ve koyunculuk kredisinin temsilen çekleri verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Tevfik Uzun Ak Parti Mezitli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title