Haberler

Gönül Elçileri Şanlıurfa'da da Hayata Geçti

Güncelleme:
Abone Ol

Emine Erdoğan önderliğinde başlayan Gönül Elçileri projesi Şanlıurfa'da da hayata geçiriliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlayan Gönül Elçileri projesi Şanlıurfa'da da hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in Eşi Turan Güvenç Başkanlığında yapılan Gönül Elçileri toplantısına Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıoğlu, Vali Yarımcılarının ve İlçe Kaymakamlarının eşleri katıldı.

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere Emine Erdoğan tarafından hayata geçirilmişti. Türkiye genelinde ise Valilerin eşleri tarafından her şehirde hayata geçirilen Gönül Elçileri projesi Şanlıurfa'da da Vali Celalettin Güvenç'in eşi Turan Güvenç Başkanlığında koordine ediliyor. Bu çerçevede Vali Yardımcılarının ve Kaymakamların eşleriyle bir araya gelen Turan Güvenç, proje hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda katılımcılara bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıoğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak başlatılan bu projede hayır işlerini kayıt altına almak istiyoruz. Gönül Elçileri projesinin ilk ayağı koruyucu ailedir. Amacımız, çocuklar, yaşlılar ve engelli insanlar için bir farkındalık oluşturmaktır. Projenin ilk 6 ayında koruyucu aile kavramı üzerinde yoğunlaşacağız. Daha önce Emniyet Personellerinin eşleri, kamu görevlileri ile toplandık. Yani önce koruyucu aileyi anlatacağız, bilgilendireceğiz daha sonra isteyenler koruyucu aile olacak" diye konuştu.

Koruyucu Aile konusunda eğitimler verileceğini, her şeyi düşünerek adımlar atılacağını belirten Vali Celalettin Güvenç'in Eşi Turan Güvenç sözlerini şöyle sürdürdü; "İnsanlar önce bu projeyi öğrenmeli daha sonra Gönül Elçisi olmalıdır. Şanlıurfa'da şimdiye kadar 388 kişi Gönül Elçisi oldu. bu Şanlıurfa için çok az bir durum"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıoğlu, "Koruyucu aile için devlet yurtta zaten çocuğa bakıyor. Ama sevgiyi şefkati veremiyor. Amaç bir çocuğun aile sevgisi içerisinde büyümesidir. Tabi bu tür projelerde kötü niyetli insanlarda olabiliyor bu sebeple çocukları koruyucu ailelere versek de sık sık denetimlerimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA'DA 4 KORUYCU AİLE BULUNUYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıoğlu, Şanlıurfa'da Koruyucu Aile olmak için şimdiye kadar sadece 4 ailenin başvurduğunu, amaçlarının bu sayıyı arttırmak olduğunu söyledi.,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye genelinde bin 433 koruyucu aile, bin 659 çocuğun bakımını üstlendi. Koruyucu Aile projesinde 266 koruyucu aile ve bu ailelerin yanında barındırılan 298 çocuk ile İzmir birinci sırada yer alırken, 132 çocuk ile Ankara ikinci olarak yer aldı. İstanbul'da ise 120 koruyucu aile yanında 130 çocuk, 109 koruyucu aile ve 118 çocukla Kayseri dördüncü sırada yer alırken; Kayseri'yi 80 aile ve 90 çocuk ile Bursa, 52 aile ve 63 çocuk ile Mersin, 48 aile ve 51 çocuk ile Samsun, 45 aile ve 62 çocuk ile Kahramanmaraş, 41 aile ve 46 çocuk ile Isparta, 41 aile ve 47 çocuk ile Balıkesir, 40 aile ve 45 çocuk ile Denizli, 38 aile ve 46 çocuk ile Konya, 37 aile ve 60 çocuk ile Hatay, 34 aile ve 39 çocuk ile de Antalya takip etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Emine Erdoğan Şanlıurfa Türkiye Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title