Haberler

Görevi Biten Rektör Çelik 8 Seneyi Değerlendirdi

Abone Ol

8 yıl boyunca İnönü Üniversitesinde rektörlük görevi yapan ve pazartesi günü görevi Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a devredecek olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, iki dönem yönettiği İnönü Üniversitesi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

8 yıl boyunca İnönü Üniversitesinde rektörlük görevi yapan ve pazartesi günü görevi Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a devredecek olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, iki dönem yönettiği İnönü Üniversitesi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde siyasiler, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, ilk olarak 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili konuştu. Çelik, "Hiçbir yapılanmanın gücü Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya ve bölmeye yetmeyecektir. Bu süreçte en az etkilenen üniversite biz olduk. Çünkü benim dönemimde bu çatı altında ne siyasi ne de cemaat ilişkileri, üniversitenin içinde yer almadı. Görev aldığım süre içerisinde buna özenle dikkat etmeye çalıştım ve şu an üniversitemizde olağanüstü bir durum bulunmamaktadır" dedi. Çelik, İnönü Üniversitenin fakülte sayısının, akademik personel sayısının arttığını ancak bunların yeterli olmadığını belirterek, "Üniversiteyi başarıya götürecekler akademik personeldir. İnönü Üniversitenin fiziki yapısı ve Turgut Özal Tıp Merkezi gelişti. Üniversitemizin akademik hastanesi olan Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yatak sayısı 8 yıl önce 700'lerdeydi. Bugün bu sayı, 160'ı Karaciğer Nakli Hastanesinde olmak üzere bin 300'lere yükselmiş bulunuyor. Yoğun bakım yatak sayısı da 120'den 300'lere çıktı. Bu yıl inşaatı başlayacak olan Onkoloji Hastanesi bittiğinde ise tıp merkezimizin toplam yatak sayısı bin 500'leri bulacak. Turgut Özal Tıp Merkezi, yaptığı nitelikli sağlık hizmetleriyle hem bölgemiz hem de çevremizdeki diğer ülkeler açısından önemli bir konuma geldiği için gelecekte sağlık turizmi açısından bir cazibe merkezi olacaktır. Dönemimizde İnönü Üniversitesi, sosyal sorumluluk projelerine ve çevreci yatırımlara önem ve öncelik veren bir üniversite olmayı da başardı. Bu bağlamda konseptleri birbirinden farklı 200 yataklı Hasta Yakınları Oteli, 110 yataklı Kalegöl Otel ve 45 yataklı Kampüs Otel ile hizmet verilmektedir. Ayrıca Merkez Kampüs ve diğer yerleşkelerin ağaçlandırılmasına da bu dönemde hız verildi. 8 yılda çoğu 2 metre yüksekliğinde yaklaşık 100 bin fidan ile toplam 150 bin badem ve meşe palamudu toprakla buluşturuldu. Merkez kampüs ve diğer yerleşkelerimiz, engelsiz kampüs hüviyetine de kavuşturuldu. Ülkemizde ilk kez bir üniversite 5.3 MW kapasiteli bir güneş santralini kendi öz gelirleriyle kurarak ülkemize model oldu. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ihtiyacı olan enerjinin 1/3'ünü bu santral karşılıyor" şeklinde konuştu.

Çelik, meslek yüksekokullarını adlarını taşıdıkları ilçelerde yapılan binalara taşıyarak ilçelerin gelişmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Çelik, "Malatya'ya kazandırdığımız Teknopark ile de üniversite-sanayi işbirliğinin temellerini attık. Dönemimizde gerçekleştirilen projelerin yüzde 70'i Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin, yüzde 23'ü İnönü Üniversitesinin, yüzde 7'si ise hayırsever hemşehrilerimizin sağladığı desteklerle gerçekleştirildi. Öğretim elemanlarımız arasında proje hazırlama ve patent kültürünün gelişmesi için bu dönemde yoğun çaba sarf edildi. BAP ve TÜBİTAK destekli proje sayısında artışlar yaşandığı gibi, yayın sayısı ve kalitesinde de yükselme oldu. Üniversitemizin bilimsel dergi sayısı ise bugün itibarıyla 8 olmuştur. Ayrıca üniversitenin uluslararası bilimsel işbirlikleri artırıldı ve yabancı uyruklu öğrenci kabulüne başlandı. Üniversitemiz, bu dönemde hızla normalleşerek ülkemizin en huzurlu üniversitelerinden biri haline geldi. İnönü Üniversitesi, akademik duruşundan ödün vermeden toplumla barışık olmayı başarmış ve önemli katkılarda bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

"Emre Uslu ve Önder Aytaç'ın İnönü Üniversitesinde göreve alınmaları adına size bir milletvekili baskı yaptı mı?" sorusunu yanıtlayan Çelik, "Ben Emre Uslu'yu bu üniversite içine almadım, konjonktür sahibi olmayan insanların üniversite üzerinden prim yapmasına izin vermeyeceğim. Önce beni başörtüsüyle suçladılar, Ergenekoncu dediler şimdi de Paralelci diyorlar. Ben 20 yaşımda neysem hala öyleyim, ben kimse gibi dönek değilim" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kızılay Cemil Çelik Turgut Özal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title