Haberler

Goü Rektör Adayı Demir: "Şimdi Değişim Zamanı"

Abone Ol

Gaziosmanpaşa Üniversitesi(GOÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Osman Demir, GOÜ’de bir büyük değişime ve atılıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi(GOÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Osman Demir, GOÜ'de bir büyük değişime ve atılıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Osman Demir yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar üniversitemizin gelişmesine katkı sağlayan hiç kimsenin emeğini inkar etmiyoruz. Ancak bugün gelinen noktada üniversitemiz kendisiyle yaşıt 21 üniversite içinde maalesef gerilerde kaldı. 21 üniversite içinde öğrenci sayısında 17., öğretim elemanı sayısında 16., 2014 yılı bütçe büyüklüğünde 14. ve fakülte sayısında 18.i sırada yer alıyor. Üniversitemizde bir büyük değişime ve atılıma ihtiyaç var. Yönetim sorumluluğunu üstlenmemiz halinde, inşallah, başarıya odaklanmış bir kadro ile çalışarak üniversitemizi üst sıralara çıkaracağız. Üniversitemize öncelikle hukuk, eczacılık, veterinerlik ve iletişim fakültelerini kazandırmaya, yeni bölümler açmaya ve mevcut bölümleri kuvvetlendirmeye çalışacağız" dedi.

"ÖZGÜVENİMİZ YÜKSEK"

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde yaptığı ziyaretlerde görmezden gelinmiş, baskı görmüş ve motivasyonu düşürülmüş birçok öğretim üyesi ile tanıştığını ifade eden Prof. Dr. Osman Demir şöyle konuştu: "Birçok öğretim üyesinin de üniversitemizi terk etmek zorunda bırakıldığını üzülerek öğrendim. İktisat alanındaki kariyerim, özel sektör, devlet ve vakıf üniversiteleri tecrübem ve AK Parti'den 23. Dönem Tokat Milletvekilliği yapmış olmam itibariyle, üniversitemize atılım yaptırmaya birikimimin uygun olduğunu düşünüyorum. Milletvekili olduğum sırada, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Almus Meslek Yüksekokulu binalarının yatırım programına konulmasına ve metruk bir binanın ağır bir tadilatla Reşadiye Meslek Yüksekokulu'na dönüştürülmesine vesile oldum. Gerek üniversite içinde gerekse üniversite dışında vesile olduğum hizmetlerimi rektör olmam halinde daha büyük işler yapabileceğimin işareti olarak görüyorum. Rutin ödeneklerle rutin işler yapılabilir. Ekstra işler için ekstra ödeneklere ihtiyaç vardır. Rektör olmam halinde inşallah ekstra ödenekler temin edecek ve üniversitemizin atılım yapmasına vesile olacağım. Buna yürekten inanıyorum."

"TOKAT YİNE 'İLİM DİYARI' OLSUN İSTİYORUZ"

Tokat'ın, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde üretimde ve ticarette olduğu kadar eğitimde de önde gelen bir il olduğunu vurgulayan Demir, "12. yüzyılda yapılan Niksar Yağıbasan Medresesi Anadolu'nun ilk medresesidir. 13. yüzyılda yapılan Tokat Gök Medrese'de 20. yüzyılın başlarına kadar eğitim hizmeti verilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Tokat altı şeyhülislam çıkarmış, Molla Lütfi gibi bir alim yetiştirmiştir. Bütün bunlardan dolayı tarihte "ilim diyarı" diye anılmıştır. Türkiye'de yükseköğretim mezunu nüfusun 25-64 yaş grubundaki nüfusa oranı gelişmiş ülkelerin çok gerisindedir. Yükseköğretim arzı yükseköğretim talebini karşılayamamaktadır. 2014 yılında Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvuran yaklaşık 2 milyon adaydan sadece 922 bini bir yükseköğretim programına yerleşebilmiştir. Türkiye'den yurt dışına giden öğrenci sayısı, yurt dışından Türkiye'ye gelen öğrenci sayısından daha fazladır. Oysa Türkiye yurt dışından öğrenci çekme potansiyeli yüksek bir ülkedir. Bütün bunları fırsat bilerek, inşallah, üniversitemizi nicelik olarak büyütecek, nitelik olarak geliştirecek ve Tokat'a tarihi 'ilim diyarı' olma misyonunu geri kazandıracağız" diye konuştu.

"TERSİNE BEYİN GÖÇÜ"

Tokat'ın, havası, suyu ve verimli topraklarıyla yaşamaya son derece elverişli bir il olduğunu dile getiren Rektör Adayı Prof. Dr. Osman Demir, şunları kaydetti: "İnsanı cana yakın, gözü tok, kanaatkar, milli ve manevi değerlerine bağlıdır. İlme değer verir, ilim ehlini sever ve ona saygı gösterir. Rektör olmam halinde üniversitemizi adil, özgürlükçü, çoğulcu, şeffaf, hızlı, vizyoner, liyakati esas alan, insan onurunu koruyan ve başarıyı ödüllendiren bir anlayışla yöneteceğiz. Yasal zorunluluklar dışında bir kişiye iki iş, iki kişiye bir iş vermemeye çalışacağız. Ortak aklı öne çıkaracak, bütün işlerimizde yetki ve sorumluluk dengesini gözeteceğiz. Üniversite içinden ve dışından gelecek bütün fikirlere açık olacağız. Adaletten ayrılmayacak ve özgürlükleri daraltmayacağız. Kimsenin yoluna kuyu kazmayacak, kuyu kazıcılara da asla fırsat vermeyeceğiz. Zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olacağız. Farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul edecek, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Yöneticilerin inisiyatif kullanabildiği, kurulların ve kurumsal mekanizmaların işletildiği bir yapı oluşturacağız. Araştırma, geliştirme ve üretkenliğin önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Çalışanlarımızın istedikleri zaman rektöre ulaşabilme kanallarını açık tutarak yönetim kademelerinin görevlerini yapıp yapmadıklarını bizzat kendimiz denetleyeceğiz. Yönetimde adaletin önemini daha iyi kavramak için şu örnek olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz: Konfüçyüs bir mezarın başında acı içinde ağlayan kadına niçin ağladığını sordu. Kadın, 'Kayın babamı, kocamı ve oğlumu bir kaplan parçalayarak öldürdü, ona ağlıyorum' dedi. Konfüçyüs kadına, bu olanlara rağmen burayı niçin terk etmediğini sordu. Kadın, 'Burada adil bir yönetici var, onun için terk etmiyorum' dedi. Konfüçyüs çevresindekilere 'Demek ki adil olmayan zorba yönetici yırtıcı kaplandan daha tehlikelidir" dedi."

ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞME

"Bizler, ilimizin avantajları ile üniversitemizde oluşturacağımız huzur ortamını birleştirerek beyin göçünü tersine çevireceğiz. Böylece üniversitemizin gelişmesini hızlandıracak, saygınlığını artıracağız" diyen Demir, "Üniversitemizin gelişmesi Tokat'a, Tokat'ın gelişmesi üniversitemize çok boyutlu olumlu katkılar yapacaktır. Bu sebeple üniversitemizin kapılarını halkımıza, kamu ve özel sektör kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına açacağız. Valilik, belediye, il özel idaresi, diğer kamu kurumları, ticaret ve sanayi odası, sivil toplum kuruluşları ve firmalarla bütün tarafların kazançlı çıkacakları yararlı işbirliklerini artırmanın gayreti içinde olacağız. Huzurevi, tutukevi, sevgi evi ve yetiştirme yurdu gibi sosyal hizmet kurumlarından gelen taleplere duyarlılık göstereceğiz. Doğal afetler ve zararlı alışkanlıklarla mücadele eden kurumlarla işbirliği yapacağız. Talep etmeleri halinde ilk ve ortaöğretim kurumlarına eğitim desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

"DAHA ÇOK İŞ YAPACAĞIZ"

GOÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Osman Demir sözlerini şöyle tamamladı: "Kampüs master planını uzun dönemli gelişime uygun olarak fonksiyonellik ve estetik yönüyle revize edeceğiz. Yapacağımız binaların Tokat'ın tarihi dokusuna uygun olmasına özen göstereceğiz. Reşadiye ve Sulusaray kaplıcalarından tedavi amaçlı yararlanmanın yollarını arayacağız. İl dışına hasta sevkiyatını minimuma indirmeye ve hasta memnuniyetini maksimuma çıkarmaya çalışacağız. İçerisinde sosyal ve kültürel birçok ihtiyacın karşılanabileceği çok amaçlı bir kültür merkezi yapacağız. Yurt dışı öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarından daha çok yararlanacak, yurtdışındaki üniversitelerle özellikle lisansüstü eğitimde işbirliği yaparak üniversitemizin uluslararası tanınırlığını artıracağız. Akademisyenlerin yıl içerisinde gerçekleştirdikleri akademik faaliyetlerinin objektif kriterlerle puanlanarak desteğe dönüştüğü Performans Puanlama Sistemi oluşturacağız. Elektronik Bilgi Yönetim Sistemini tüm aşamalarıyla tamamlayacak ve etkin kullanacağız. Kütüphane, Teknopark ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın işlevselliğini artıracağız. Yeniliklerimizi patente dönüştürmeye çalışacağız. Bu kutlu yolculuğumuzda, hizmetlerimize mani olmak isteyenlerin ve haksızlıkların karşısında Tokat Kalesi gibi dik ve kararlı duracağız. Üniversitemize, Tokat'a, ülkemize ve insanlığa değer katacak girişimlerin yanında ise Yeşilırmak gibi mütevazi ve cömert olacağız." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title