Gümüşhane'de İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirildi.
Gümüşhane'de İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirildi.
Halk Eğitimi Merkezi Salonunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve komisyon üyeleri katıldı.
Toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından personel hareketliliği, okul-kurum sayıları, öğrenci sayıları, pansiyon kapasite ve şube sayıları, taşımalı eğitim, destekleme ve yetiştirme kursları, projeler, spor ve kültürel faaliyetler, yatırımlar, TEOG, YGS, LYS, eğitim yerleşkesi ve yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verilerek sunumlar gerçekleştirildi.
" Gümüşhane'de eğitime önem vermek bir kültür"
Toplantıda konuşan Vali Memiş, Gümüşhane'nin TEOG'da Karadeniz illeri arasında birinci olduğunu fakat YGS ve LYS sınavlarında istedikleri başarı oranını yakalayamadıklarını belirterek, "Bütün eğitim camiasını bu performansları nedeniyle tebrik ediyoruz. Çocuklarımız, geleceğimiz onlara emanet. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Gümüşhane'de eğitime önem vermenin bir kültür olduğunu müşahede ettim. Gümüşhane eğitime önem veren bir il. TEOG konusunda çok iyi durumdayız. Ama üniversiteye girişlerde bu başarıyı devam ettirmemiz lazım. TEOG'da sınava girip iyi puan alan çocuklarımızın Gümüşhane'deki okulları tercih etmesi için gerekli ortamı sağlamamız lazım" dedi.
"Türkiye'de 2 Bakanlığın isminde Milli ibaresi var"
Kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu, eğitimin fedakarlık isteyen ve devletin yerine getirmekle mükellef olduğu kamu hizmetlerinin başında geldiğini ifade eden Vali Memiş, Türkiye'de 2 Bakanlığında başında "Milli" ibaresi olduğunu bunlardan birisinin Milli Eğitim diğerinin de Milli Savunma Bakanlığı olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'de ve dünyada popüler okullar olduğunu, ailelerin adeta servet ödeyerek çocuklarının o okullarda eğitim görmesi için mücadele ettiğini ifade eden Vali Memiş, "Bunun sebeplerinden bir tanesi köklü kültür oluşturmaları. Fiziki mekanlarımız fena değil ama okullarımız eskidi. Bunları yenilememiz lazım. Bu alanı tamamiyle eğitim alanı olarak planlanmasını istiyoruz. Sadece bir okul değil de alan olarak planlamak istiyoruz. Okul isimleri en az yerleşim yeri kadar önemlidir. İmam hatip liselerimizin sayısı arttı ama başarısı eskisi gibi değil. Eski performanslarından çok uzaklar. 28 Şubat sürecinde imam hatipte okuyan kardeşlerimiz büyük haksızlığa uğradılar. Onların bazı okullara girmeleri yasaklandı. Ancak ülkemiz yaşadığı onca badirelere rağmen demokratik bir süreçle bütün bu önyargılar, tabular yıkıldı. Bu da çok önemli ve değerli bir gelişme" diye konuştu.
"Eğitimde her yıl rekorlarımızı egale etmemiz, daha üst seviyelere çıkmamız lazım"
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Gümüşhane'nin bir eğitim şehri olduğuna vurgu yaparak, "Eğitimde her yıl rekorlarımızı egale etmemiz, daha üst seviyelere çıkmamız lazım. Bizde bu başarıya katkı sağlamak istiyoruz. Bunun için bu yıl bazı çalışmalarımız olacak" ifadelerini kullandı.
İl genelindeki eğitim yatırımları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da İl Milli ¬Eğitim Danışma Komisyonunun eğitim öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlar ve eğitim öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlarına cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunduğunu hatırlattı.
Doğan, il merkezindeki yaklaşık 50 dönüm alanda kurulu bulunan bazı okulların bulunduğu bölgenin eğitim yerleşkesine dönüştürülmesiyle ilgili yürütülen proje hakkında da detaylı bilgiler aktardı. - GÜMÜŞHANE