Haberler

Gürcüler Dayanışma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Abone Ol

İnegöl ve Bursa bölgesinde görev yapmış veya yapan bürokratlar, İnegöl'e bağlı Tüfekçikonak köyünde dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

İnegöl ve Bursa bölgesinde görev yapmış veya yapan bürokratlar, İnegöl'e bağlı Tüfekçikonak köyünde dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Bu yıl dördüncüsü tertiplenen yemekli toplantı, 300 nüfusun yaşadığı Tüfekçikonak köyünde 2005 yılında yaptırılan köy konağında verildi. Nefis Gürcü yemeklerinin ikram edildiği geceye Bursa İl Emniyet eski Müdürü Tahsin Demir, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, Bursa İl Genel Meclis Başkanvekili Murat Gültekin, Bursa İl Özel İdaresi Spor Daire Başkanı Musa Aydın, Bursa İl Gençlik ve Spor eski Müdürü Ömer Gümüş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter eski Yardımcısı Sabri Yalım, İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Or-Koop Başkanı İlhami İlhan, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Özbek, Kafkas Folklor ve Kültür

Derneği Onursal Başkanı Mehmet Nuri Tayyar ile çok sayıda davetli katıldı.

Gürcülere özgü yemeklerin ikram edildiği yemeğin ardından köyün büyükleri misafirlerle hatıralarını paylaştı. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün Tüfekçikonak Muhtarımızın me azalarının misafiri olarak köyümüze geldik. Hemen hemen her yıl bu buluşma oluyor. Kafkas göçmeni, Artvin göçmeni, Acara göçmeni burada, Bursa'nın bürokratları, yöneticileri, ticaret erbapları, siyasi parti temsilcileri olmak üzere çok farklı bölgelerden ağabeylerimiz, arkadaşlarımız var. Sağ olsunlar, bu vesileyle bizi bir araya getirdiler" dedi.

Tüfekçikonak Muhtarı Hüseyin Ordu ise, "Her sene

eş-dost ve büyüklerimizi burada ağırlıyoruz. Kendi örf, adet ve geleneklerimiz, göreneklerimiz, kendi yaptığımız Gürcü yemeklerimiz unutulmasın istiyoruz. Bu sene dördüncüsünü düzenledik. Gürcü yemeklerinden cadi, palobey, yoğurt, pepine, kabak tatlısı, sinori ikram ettik. Seneye daha geniş çaplı düşünüyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş Tahsin Demir Boyalıca İznik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title