Haberler

Güroymak'ta Sığır Ölümleri

Abone Ol

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinin yaylalarında sığır ölümlerinin son günlerde artış göstermesi yetkilileri harekete geçirdi.

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinin yaylalarında sığır ölümlerinin son günlerde artış göstermesi yetkilileri harekete geçirdi.

Kaymakamlık tarafından hayvan ölümlerinin önlenmesi için Kültür Merkezi'nde toplantı yapıldı. Vatandaşlara korunma, hastalığın belirtileri, tedavisi ve uygulanacak karantina ile ilgili bilgiler verildi. Sığır ölümlerinin önüne geçilmesi için tüm önlemlerin alınacağını ve ölen hayvanların etleri otopsi yapıldıktan sonra insan sağlığına zararı olup olmadığının belirleneceğini belirten Kaymakam Çağlayan Kaya, "Bu nedenle ölen hayvanların etlerinin satılmaması ve merkezde olsun, belde ve köylerimizde hayvan ağıllarının dezenfekte olunması ve sineklerin ilaçlama çalışmalarının sürekli yapılması gerekiyor. İlçe Tarım Müdürlüğümüzde bulunan 4 veteriner hekime takviye olarak özel veteriner hekimlerle İl Tarım Müdürlüğü'nden veteriner hekim takviyesi yapılacaktır. Sığırların ölümlerinin önüne geçilmesi için mesai gözetmeden çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlara hazırlanan projeler slayt gösterisi ile anlatıldı. Toplantıya Güroymak Belediye Başkanı M. Emin Özkan, Gölbaşı Beldesi Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, İlçe Tarım Müdürü Sedat Özgül, İl Tarım Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mesut Araboğa, kooperatif başkanları ile çiftçi ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güroymak Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title