Haberler

Gürpınar'da Yemek Yarışması

Abone Ol

Van'ın Gürpınar İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yemek yarışmasında ev hanımları hünerlerini sergilediler.

Van'ın Gürpınar İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yemek yarışmasında ev hanımları hünerlerini sergilediler.

Gürpınar ilçesinde ilk defa düzenlenen ve İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya'nın eşi Sümeyra Kaya'nın organize ettiği yemek yarışması, Gürpınar Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda yapıldı. İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya'nın eşi Sümeyra Kaya, Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan'ın eşi Asuman Atan olmak üzere ilçe kurum amirlerinin eşleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı yarışmada, 7 jüri üyesi hazırlanan yemeklerin tadına bakarak değerlendirdiler.

Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya'nın eşi Sümeyra Kaya, bayanlar arasında dayanışmayı arttırmak amacıyla Anneler Günü'nü bu şekilde kutladıklarını söyledi. Kaya, "Bayanlarımız bize destek verdiler ve yaklaşık 20 çeşit yemek yaptılar. Jüri üyelerimizi de yine ilçe bayanlarından seçtik. Jüri üyelerinin puanları sonucunda ilk 7 kişiye hediyeler vereceğiz" dedi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda yemek yarışmasında Naime Atan yaptığı perde pilavla birinci, keledoş isimli yemekle İran Yücel ikinci, helise isimli yemekle de Naciye Yücel üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren bayanlara ödüllerinin verilmesinin ardından, katılımcılar müzik eşliğinde bir süre halay çekti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fuat Yaşar Atan Gürpınar Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title