Haberler

Hacı Etem Ağa'yı Anma Geleneği

Abone Ol

Gemlik'in Umurbey Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak kutlanan ‘''Umurbey Rüştiyesinin 149. Kuruluş Yıl Dönemi ve Hacı Etem Ağayı anma'' programı, Umurbey Abdullah Fehmi İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı.

Gemlik'in Umurbey Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak kutlanan '"Umurbey Rüştiyesinin 149. Kuruluş Yıl Dönemi ve Hacı Etem Ağayı anma" programı, Umurbey Abdullah Fehmi İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı.

Programa Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Remiz Erçetin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Coşkun Çorakçı, daire müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hüseyin Kaftan, Umurbey Rüştiyesi ve Hacı Etem Ağa'nın yaşadığı sürece değinerek, "Okulun Umurbey'e kurulmasını halkın bir kısmı istemezken, okul açılamamıştı. Çocuklarını okula göndermek istemeyen ailelerin jandarma tarafından zorlanması üzerine, Umurbey'de yaşayanlar Hacı Etem Ağa'ya tavır almış, Hacı Etem Ağa'da 2 yıl Gemlik'e gizlice gitmiş ve dışarıya çıkamamıştır. Aradan geçen zaman sonrası okuldan mezun olanların tamamının memur olarak görevlendirilmesi üzerine Umurbeyliler özür dilemek için kapısını çalmış, piknik düzenlemişlerdir. Piknikte pilav dağıtılması da o günden, bu güne devam eden adettir." dedi.

Kaymakam Cahit Işık ise "Hacı Etem Ağa'nın hatırasına sahip çıkmak, bizler için de önemliydi. Bu programa destek verenlere teşekkür ediyorum'" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ilçede çok sayıda cami ve okulun hayırseverlerin desteği ile yapıldığını belirterek, "Günümüzün Hacı Etem Ağaları, bizim de teşvikimizle Gemlik'te 6 yeni okulu yaptırıyor. Geçmişten bu güne bu tarz konulara sahip çıkanlara ve Hacı Etem Ağa'yı unutmayanlara teşekkür ediyorum'" ifadesini kullandı.

Programda öğrencilerin etkinlikleri ve şiirleri sergilenirken, 7-19 yaş arasında eğitim alan ailelere sertifikaları protokol tarafından verildi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Refik Yılmaz Cahit Işık Umurbey Gemlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title