Haberler

Yürekleri ağza getirdi! İp üstünde kıta değiştirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Estonyalı akrobat Jaan Roose,15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ip üstünde yürüyerek Asya'dan Avrupa'ya geçen ilk insan oldu. Yaklaşık bir saatte tamamlanan yolculuk boyunca izleyenlerin yürekleri ağza geldi.

Estonyalı akrobat Jaan Roose, Continental Pass etkinliği kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde halat üzerinde yürüyerek Asya'dan Avrupa'ya geçti. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Roose'un gösterisi, Ortaköy'de toplanan vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlendi. Katılımcılar, bu cesaret isteyen etkinliğin büyük bir başarı olduğunu belirtti. Yürüyüş, saat 18.00'de başlayıp 19.00'da sona erdi.

Yürekleri ağza getirdi! İp üstünde kıta değiştirdi

İNCE HALAT ÜZERİNDE YÜRÜMEYE BAŞLADI

Continental Pass etkinliği kapsamında Estonyalı atlet Red Bull sporcusu Jaan Roose, 15 Temmuz Köprüsü'nü ince halat üstünden yürüyerek Asya'dan Avrupa'ya geçti. Kıtalar arası yürüyüşü izlemek için Ortaköy'de toplanan vatandaşlar gösteriyi şaşkınlıkla izledi. Sporcu yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Yapılan etkinlik için cesaret isteyen bir durum olduğunu söyleyen Behzat Akdeniz, "Yani çok ilginç bence. Cesaret isteyen bir durum. Yani çok tehlikeli bir spor. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Biz de buraya onu seyretmeye geldik. Bakalım yapabilecek mi. Daha önce sosyal medyada seyretmiştim. Ama böyle canlı canlı görmedim. Bu ilk olacak" diye konuştu.

Yürekleri ağza getirdi! İp üstünde kıta değiştirdi

O ANLAR ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

Yapılan etkinliğin dünya ve Türkiye açısından güzel olduğunu söyleyen Mustafa Zeybek, "Bu etkinlik gerçekten çok güzel hem dünyamız hem de ülkemiz açısından. Bir atletin veya bir insanın bunu yapabiliyor olması gerçekten çok büyük bir başarı. Çok büyük bir güzellik. Çok güzel olduğu kadar ilgi çekici" dedi. Öte yandan, bu tarihi ana şahitlik etmek için Anadolu yakasında da vatandaşlar Nakkaştepe sahilinde toplandı. Meraklı gözlerle ip üzerindeki yürüyüşü izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonlarıyla kaydederek ölümsüzleştirdi. Saat 18.00'de başlayan ip üzerindeki yürüyüş 19.00'da sonlandı. Jean Roose kıtalar arasını ip üzerinde yürüyerek 1 saatte geçmiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

15 Temmuz Etkinlik Kültür Yerel Spor Kültür Etkinlik Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Mehmet Sinan Bayram:

düşmeye karsi ekipman kullandimi acaba , yoksa tamamen ekipmansiz mi haber de ayrinti yok , bilen varmidir ?

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title