Haberler

Halepçe Katliamı Unutulmuyor

Güncelleme:
Abone Ol

Batman'ın Gercüş İlçesinde Eğitim-Sen Üyesi eğitimciler tarafından Halepçe Katliamı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

GERCÜŞ EĞİTİM-SEN'DEN "HALEPÇE" AÇIKLAMASI...
Gercüş İlçesinde Eğitim-Sen Üyesi eğitimciler tarafından Halepçe Katliamı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
Gercüş Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri yaptıkları açıklamada Halepçe Katliamının asırlarca unutulmayacağını belirttiler. Sendika, Halepçe'nin insanlık trajedisi olduğunu belirterek, yıllar sonra bir çok Halepçe provasının yapılmak istendiğini ifade ettiler. Yapılan açıklamada "İnsanlık tarihi aynı zamanda bir katliamlar tarihidir. iktidarı elinde tutan küçük bir azınlığın dünyaya reva gördüğü hayat biçimi ya kölece yaşarsın ya da ölürsün.16 Mart 1988 tarihinde Halepçe'de beş bin masum insan canice katledildi. Neden katledildi? Niçin katledildi? Kapalı kapılar ardında bu katliamın emrini verenler ne karşılığında verdi? Bunun gibi onlarca cevapsız soru mevcuttur. Dünyada bu şekilde yapılan onlarca katliam var bu katliamların aydınlatılması ve gerekli yaptırımların yapılması için küresel düzeyde komisyonların oluşması gerekir.Dersim, Maraş, Halepçe, Roboski ve daha sayamadığımız onlarca katliamın hesabı sorulmalı ki, yeni katliamlar yaşanmasın.Gercüş Eğitim Sen Temsilciliği olarak Halepçe Katliamı özelinde tüm katliamları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gercüş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title