Haberler

Halfeti İçin Cittaslow Kentleri İncelendi

Güncelleme:
Abone Ol

Cittaslow hareketine dahil olan Halfeti, Ege ilçelerinin deneyimleri incelemek için bölgeye bir heyet gönderdi. Heyet, izlenimlerini rapora dönüştürdü.

2009 yılında başlatılan 'Cittaslow' hareketine Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi 2013 yılında dahil edilerek Türkiye'de 9. Dünya da ise 169. 'cittaslow kenti' olmayı başardı.

Şehrin yerel kimliğini koruyarak, özünden de bir şeyler kaybetmemesi için nelerin yapılabileceği konusunda çalışmalarını sürdüren Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik bu ağa daha önce katılmış olan İzmir- Seferihisar, Muğla- Akyaka ve Çanakkale-Gökçeada ilçelerinde nelerin başarıldığını, nelerin yapıldığını ve yapılan çalışmaların ilçe için uygulanabilir olup olmadığını yerinde tespit edilebilmesi amacıyla altı kişiden oluşan bir araştırma ekibini gerekli incelemeleri yapmak üzere GAP Entegre Kırsal Kalkınma programı çerçevesinde bu şehirlere gönderdi. Halfeti Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; düzenlenen programa GAP idaresinden Proje Uzmanı Mustafa Avşar, Proje Uzmanı Mustafa Koşar, Proje Koordinatörü H. İbrahim Esen, İlçe Halk Eğitim Müdürü Eşref Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden İngilizce Öğretmeni Duygu Kuzugüdenli ve Halfeti Kaymakamlığı'ndan Mustafa Gül olmak üzere toplam altı kişi katıldı.

Yapılan gezide Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay ve Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalça ile görüşülürken kendi ilçelerinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında ve yapmayı istedikleri uygulamalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Yerel halkın yapılan çalışmalara duyarlılıklarının yanı sıra katılımlarının ne ölçüde olduğunu ve yerel halka maddiyatın yanı sıra manevi olarak da neler kattığını ve bunlara ek olarak da en önemlisi yerel kimliğin yapılan düzenlemeler ile ne ölçüde korunabildiğinin amaç edinildiği araştırmada gerekli raporlar hazırlanarak ilgili mercilere sunuldu.

CİTTASLOW HAREKETİ
İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow kelimesi, Sakin Şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, ye­rel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Seferihisar Halfeti Akyaka Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

davut utkunutkundavut@hotmail.com:

görüldüğünde kimbilir kronikleşmiş yılların yargısal düzeydeki kalıpların alt üst olduğu nadir coğraflarımızdan biri.görmek lazım.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title