Halikarnas Balıkçısı Karabağlar'da Anıldı
Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen ve Bodrum’a olan aşkıyla tanınan ünlü Yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı, 1947 yılından ölümüne kadar yaşadığı Hatay semtinde fotoğraf sergisi ve söyleşiyle anıldı.
Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen ve Bodrum'a olan aşkıyla tanınan ünlü Yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı, 1947 yılından ölümüne kadar yaşadığı Hatay semtinde fotoğraf sergisi ve söyleşiyle anıldı.
Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın fotoğraflarından oluşan sergi ve söyleşi semt sakinlerinden büyük ilgi gördü. Hatay Engelliler Parkı'ndaki "Dün Semtimizde Yaşadı, Bugün Kalbimizde Yaşıyor" etkinliğine konuşmacı olarak Cengiz Özdemir, Pervin Özdemir ve Yusuf Ziya Ulusoy katıldı. Kabaağaçlı'nın yaşantısının anlatıldığı kısa belgeselin ardından, sanatçının Hatay semtinde geçirdiği günler konuşuldu.
"HATAY'IN EN DEĞERLİ KONUĞUYDU"
Sanatçının 1947 yılında Hatay semtine yerleştiğini ve ölümüne kadar semt sakinleriyle iç içe yaşadığını belirten Cengiz Özdemir, Halikarnas Balıkçısı'nın başarılı bir yazar olmasıyla birlikte insani olarak çok değerli bir isim olduğunu söyledi. Özdemir, "Hatay Caddesi'nin açılması sırasında evinin bir bölümü istimlak edilince şimdiki Nokta Durağı'ndaki 232. Sokağa yerleştiler. Evlerimiz karşı karşıyaydı. Çocukluğumuzda başımızı okşayan Halikarnas Balıkçısı, her zaman hatırımızı sorardı. 1973 yılında hayata gözlerini kapatan Halikarnas Balıkçısı, Hatay'ın en değerli konuğu oldu ve biz çocuklar onu hiç unutmadık" dedi.
"VEFA DUYGUSUNU GÖSTERMELİYİZ"
Karabağlar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği söyleşi ve fotoğraf sergisinin önemine değinen Yusuf Ziya Ulusoy ise, "Memleketimizin pek çok yerinde hastane, yol, okul, sokaklara, caddelere verilmiş isimler var. 50-100 sene sonra bu isimlerin kim olduğunu unutuyor insanlar. Bu tür etkinliklerle her sene Halikarnas Balıçısı'nı anarsak, vefa duygumuzu gösterdiğimiz gibi hatırlatma ve iz bırakma görevimizi de yapmış oluruz" diye konuştu. - İZMİR