Haberler

Harran Konteyner Kentte Eğitim Öğretim Yılı Törenle Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Suriyeli misafirlerin barındığı Harran Konteyner Kent Konaklama Tesisleri'nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Suriyeli misafirlerin barındığı Harran Konteyner Kent Konaklama Tesisleri'nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Açılış törenine; Harran Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, Harran Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Yusuf Alper Öztürk, Kamp Müdürü İbrahim Kızıl, Kamp Müdür Yardımcıları, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Dinke, kamu kurum amirleri ile çok sayıda Suriyeli misafir ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Muhammet Selami Yazıcı, yeni eğitim ve öğretim yılını kutlayarak, "Sevgili Suriyeli kardeşlerim. Buradaki camiler, okullar ve sosyal tesisler bizim kendi okullarımızdan ve kendi tesislerimizden daha yenidir. Anadolu da misafir baş tacıdır. Dolayısıyla sizler hem kardeşlerimiz hem misafirlerimizsiniz. Bu nedenle sizlerde bizim baş tacımızsınız. Sizleri en iyi şekilde ve en iyi koşullarda ağırlamaya çalışıyoruz. Emin olun ki kampta ve bölgemizde herkes Suriyelilere yardım etmek onları memnun edebilmek için adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Ama biz eğitim konusunda birinci olduğumuz gibi memnuniyette de birinci olacağımıza inanıyoruz. Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılınızı kutlar hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Etkinlik kapsamında Suriyeli öğrenciler tarafından sergilenen oyunlar, danslar ile okudukları Arapça ve Türkçe şiirler izleyenler tarafından büyük alkış aldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Selami Yazıcı Yusuf Alper Recep Yeşil Harran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title