Haberler

Harran Üniversitesinde "Mısır Tarımı" Toplanatısı

Abone Ol

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Gübretaş’ın birlikte organize ettiği “Mısır Tarımı” konulu çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Gübretaş'ın birlikte organize ettiği "Mısır Tarımı" konulu çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Büyük Anfisinde gerçekleştirilen, Moderatörlüğünü Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen'in yaptığı toplantıda, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir, Tarım Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan Mısır Tarımı ile ilgili konuştular.

Toplantıya çok sayıda öğretim görevlisi çiftçi ve öğrenci katıldı.

BU FAKÜLTE HEPİMİZİNDİR

Açılış konuşması yapan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir, "Fakültelerin gayesi bulundukları yerlerde üretimsel anlamda ihtiyaç duyulan konularda eksikleri gidermek ve birim alanda ürünü arttırmaya yönelik yol göstermek, bu anlamda GAP bölgesinin merkezinde bulunan bir Ziraat Fakültesi olarak bu bilinçle hep yolumuza baktık ve bakmaya devam edeceğiz. Üniversitemizin Ziraat Fakültesi olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız, istedikleri zaman bize gelebilirler tarım konusunda desteğimizi alabilirler, bizim kapımız sonuna kadar açıktır. Bu fakülte hepimizindir, bu bağlamda fakültemize sahip çıkalım" diye konuştu.

TARIMIN BAŞKENTİ ŞANLIURFA

Tarımın ve GAP'ın başkentindeyiz diyen Tarım Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, "Bizim ve ülkemiz için Şanlıurfa'nın yeri ve önemi tartışılmaz. Burada bizim Tarım Kredi Kooperatifi olarak bölge birliğimize 152 bin kayıt çiftçi bulunmaktadır. Bu bile Şanlıurfa'nın tarım alanındaki yoğun üreticinin olduğunu gösteriyor. Bunun içindir ki Şanlıurfa tarımın başkenti" dedi.

İNSANLARIN GİYİM VE GIDA İHTİYAÇLARI SÜREKLİ ARTIYOR

Toplantının açılışında söz alan programın düzenleyicilerinden Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Dünyadaki nüfus artışındaki yoğunluğa dikkat çekerek tarım üretiminin önemine vurgu yaptı. Okutan konuşmasında, "Ülkemizde ve dünyada nüfus sürekli artıyor. Şuanda dünyanın 7 milyar nüfusu var. Bu istatistiklere göre Dünya nüfusu 2050'de 9 milyara çıkacağı öngörülüyor. Ülkemizde de 76 milyon olan nüfus 2050 yılında 100 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Şu anda dünyada 1 milyar insan açlıkla mücadele ediyor. İnsanların giyim ve gıda ihtiyaçları sürekli artıyor, bunu da karşılamamız gerekiyor ve bu ihtiyaçları karşılamamız için de birim alanında en yüksek verimi, en kaliteli ürünü almamız gerekiyor. Bizim Gübretaş olarak en önemli misyonlarımızdan birisi de budur" ifadelerini kullandı

Toplantı yapılan panel ile devam etti. Panelde, Yetiştirme teknikleri ve Mısır bitkisinin yetişmesi konusunda Prof. Abdullah Öktem, Mısırın bitki beslenmesi ile ilgili olarak Dr. Hakan Leventoğlu, Mısır Bitkisinde zirai mücadele ile ilgili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mamay sunumlar yaptı.

Düzenlenen toplantı çiftçilerle karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Gübretaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title