Haberler

Hasene Igmg Sosyal Yardım Derneği'nden Depremzede 10 Bin Aileye Gıda Yardımı

Abone Ol

Merkezi Almanya'da bulunan IGMG Sosyal Yardım Derneği, Vanlı 10 bin depremzede aileye maddi değeri 1.5 milyon lira olan 200 ton et ve kuru gıda dağıtımına başladı.

Merkezi Almanya'da bulunan IGMG Sosyal Yardım Derneği, Vanlı 10 bin depremzede aileye maddi değeri 1.5 milyon lira olan 200 ton et ve kuru gıda dağıtımına başladı.

Van'da 23 Ekim tarihinde meydana gelen ilk deprem ile birlikte bölgede yardım çalışmalarını sürdüren IGMG Sosyal Yardım Derneği, 10 bin aile için getirdiği yardım paketlerini dağıtmaya başladı. Dağıtıma; Van Vali Vekili Murat Uzunparmak, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, IGMG Sosyal Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uyanık, Türkiye Temsilcisi İbrahim Kırak ile Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde gelen 15 dernek temsilcisinin katılımı ile İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan 196 konteynırın bulunduğu

Faki Teyran konteynır kentinde start verildi. Vali Vekili Uzunparmak ve Yardımcısı Mehmet Yüzer ile birlikte konteynırları tek tek dolaşan Başkan Yardımcısı Uyanık ile derneğin Avrupa ülkelerinden gelen temsilcileri hem depremzedeler ile sohbet etti hem de her birinde 5 kilogram olan vakumlanmış et paketlerini dağıttı.

Vali Vekili Uzunparmak ile Abdullah Burgaz isimli Kıbrıs Gazisi'nin konteynırına misafir olan Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Uyanık, Van'da yaşanan depremin ardından bölgeye dördüncü gelişleri olduğunu söyledi. Depremin hemen sonrasında bölgede hizmetlere başlayan derneğin ilk günlerde 2 bin 500 adet gıda paketi ve bin hisselik Kurban eti dağıttığını anlatan Uyanık, daha sonra da Erciş ilçesinde 49 adet prefabrik ev ve 1 adet mescitten oluşan bir mahalle kurduklarını ifade etti. Yine 3 bin aileye gıda

yardımı ve bir aileye de adaklık kurban eti dağıtımı yaptıklarını vurgulayan Uyanık, Her aileye 15 kiloluk gıda ve 5 kiloluk vakumlanmış etten oluşan paketlerin dağıtımına bugün burada ve yarında Erciş ilçemizde yapacağız" dedi.

Hasene Derneği olarak bu bölgeye dördüncü çıkarmaları olduğunu belirten Uyanık, daha önce Erciş ilçesinde bir prefabrik ev yapma çalışmaları olduğunu ve Kurban Bayram'ında da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hasene IGMG Sosyal Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uyanık, "Bu çalışmamız ise 10 bin aileyi kapsayan gıda paketi ve yine 10 bin aileyi kapsayan kurban ve akika etlerinden oluşmuş 5 kilogramlık et paketlerindir. Yine bunun içinde bin çocuğumuzu kapsayacak oyuncak dağıtım projemiz var"

şeklinde konuştu.

Van Vali Vekili Murat Uzunparmak ise Vanlılara yardım elini uzatan gurbetçilere teşekkür etti. Oradaki güzel insanların toplamış oldukları yardımları bu kış şartlarında getirip Vanlılara ulaştıranlara teşekkür ettiğini vurgulayan Uzunparmak, "Van'da insanlarımız üşüyor. Ama bu tür yardımlar bizim yüreğimizi ısıtıyor. Önemli olan bizim yüreğimizin üşümemesi duygularımızın üşümemesidir. Bundan dolayı o sıcak ellerini bize uzatan kardeşlerimize Vanlılar adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek üyelerinin yarın da Erciş ilçesinde kurdukları 49 prefabrik evden oluşan Hasene Mahallesi'nde yardım paketi dağıtacakları kaydedildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Uyanık Almanya Yerel Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title