Haberler

Hastaların Yaptığı Eserler Kermeste Satışa Sunuldu

Abone Ol

Çukurova Toplum Ruh Sağlığı, Sarıçam Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Dr.

Çukurova Toplum Ruh Sağlığı, Sarıçam Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yatarak tedavi gören hastaların uğraş merkezinde yapmış olduğu atölye çalışmaların sergilendiği kermesteki ürünler satışa sunuldu. Kermesin geliri, hastalara yeniden malzeme almak için kullanılacak. Hastane bahçesinde, hasta yakınlarının yaptığı sıkmalar ise konuklara ikram edildi.

Kermesin açılışında konuşan Başhekim Uz. Dr. Bülent Demirbek, 2008 yılında başlayan, hastanenin uğraş ve toplum ruh sağlığı merkezlerinin bugün meyvelerini topladıklarını söyledi. Demirbek, "Hastalarımızın el emeği, göz nuru eserleri beni duygulandırıyor. Ebru, resim, sabun mum yapımı, el sanatı takılar, halı, kilim, halk oyunları, peyzaj mimarisi çalışmalarımız var. Sarıçam ve Çukurova Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu hafta aynı zamanda 'Hemşireler Haftası'. Başhemşiremiz Nurten Dağdelen nezdinde tüm hemşirelerimizi de tebrik ediyorum" diye konuştu.

Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan da, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin Adana'nın yanı sıra tüm bölgeye hizmet verdiğini belirtti. Emeği geçen hastane personeline de teşekkür eden Kaymakam Erguvan, "Hastalarımıza da tez zamanda şifa diliyorum" dedi.

Adana, Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ise, "Üç ay önce bu hastaneye bir saatlik ziyaret planlamıştım. Burada o kadar çok güzel şeyler yapılıyor ki, o gün akşam 9'da ancak ayrılabildim. Çevredeki 17 ildeki hastalara da hizmet veren hastanemiz uygulanan tedavi yöntemi de çok önemli. Hastalarımıza, tedavilerinin yanında toplum içinde de bilgi ve beceri kazandırılıyor. Hastalarımız sevgiye muhtaç. Bu sevgi, burada veriliyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra, yatan hastalardan oluşan koronun seslendirdiği 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Çökertme' ve 'Sunam' isimli şarkılara protokolün yanı sıra hasta ve yakınları da eşlik etti. Yine, yatan hastalardan Ömer Çalık'ın okuduğu şiirler büyük alkış aldı. Hastalardan oluşan halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu.

Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Sağlık Müdürü Uz. Dr. Selahattin Akyol, Çukurova Medikalciler Derneği Başkanı Op. Dr. Hilmi Akşamoğlu, Başhekim Uz. Dr. Bülent Demirbek ve davetliler kermesin açılış kurdelasını keserek birbirinden ilginç, ebru, takı, tabloların oluşturduğu sergiyi gezip alışveriş yaptılar. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdülhamit Erguvan Ekrem Tok Çukurova Sarıçam Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title