Haberler

Hayat Ağacı Dergisi'nin 22. Sayısı Çıktı

Abone Ol

Sivas’ta yayımlanan bir şehir kültürü dergisi olan Hayat Ağacı’nın 22. sayısı ile okurlarının huzuruna çıktı.

Sivas'ta yayımlanan bir şehir kültürü dergisi olan Hayat Ağacı'nın 22. sayısı ile okurlarının huzuruna çıktı.

Mat kuşe kağıda 112 sayfa olarak basılan dergi, bu sayısında da onlarca siyah beyaz ve renkli fotoğraf eşliğinde Sivas'a dair pek çok değere mercek tutuyor.

22. sayının kapak konusu, Sivas'ta Balkan izleri. "Mübadil Yüzler ve Muhacir Öyküler" sloganı ile sunulan Balkan dosyası tam 34 sayfa tutuyor. Çeşitli zamanlarda Rumeli'den Sivas'a yerleşen göçmenleri ve mübadilleri ele alan dosyada göç hikayeleri, portreler, dramlar ve araştırma yazıları yer alıyor. Ayrıca Sivas'ın Suşehri ilçesinden Yunanistan'a mübadele ile yerleşen Rumların, Selanik civarında kurdukları kasabalardan izlenimler, aradan 90 yıl geçmesine rağmen Sivas ağzını ve örfünü halen yaşatan Sivaslı Rumlarla yapılan söyleşiler de dosyada özel bir bölüm teşkil ediyor.

22. sayının açılış dosyası ise "Son Terziler" başlığı ile sunuluyor. 80 yaş civarındaki dört Sivaslı terzi ile yapılan söyleşiler, meslek hatıraları ve eski ustaların isimleri ve fotoğrafları bu dosyada okuyucu ile buluşturulmuş. Derginin sürekli yazarlarından olan Halük Çağdaş "Darağacında Bir Muhalif" başlıklı dosyasında Halis Turgut'un portresini çiziyor. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title