Haberler

Hayatın Mavi Renkleri Farkındalık İçin Yürüdü

Abone Ol

Otizmli çocuklar, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Otizm Farkındalık Gününde düzenlenen etkinlikle bir araya geldiler.

Otizmli çocuklar, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Otizm Farkındalık Gününde düzenlenen etkinlikle bir araya geldiler.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, okul Müdürleri ve öğretmenleri nezaretinde Kapalı Çarşı alanında toplanan İnegöl Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Ömer Osman Çağlayan Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören Otizmli öğrenciler, ellerindeki pankartlarla Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Sessiz yürüyüşte, vatandaşların dikkatini çeken öğrenciler, ayrıca broşürler dağıtarak, otizm ile ilgili bilgiler verdi.

Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, "Otizm de erken teşhis ve müdahalenin önemi vurgulanmakta, otizm ile ilgili araştırmalar teşvik edilmektedir. Bizler İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel eğitime ihtiyacı olan tüm öğrencilerimizin sosyal gelişimini desteklemek ve toplumla bütünleşmesini arttırmak için sahip olduğumuz sorumluluğun farkındayız ve özel gereksinimli öğrencilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

ONLAR HAYATIN MAVİ RENGİ

Yürüyüşün ardından öğrenciler Kaymakam Ali Akça'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Ali Akça, "Sizlerin bu konudaki hassasiyetinizi, bu güzel çalışmaları her zaman takdirle karşılıyorum. İki elimiz darda da olsa sizlerle beraber olmak için zaman ayırırız. Hayatın yoğunluğu içerisinde sizlerle geçirdiğimiz zamanlar aslında bizlerin dinlendiği zamanlar. Sizlerin bu konudaki gösterdiği performans, vatandaşlarımızın dikkatini çekiyor. Otizmin rengi de mavi. Çocuklar için mavi özel bir renk. Benimde çok sevdiğim bir renktir. Mavilikte sonsuzluk duygusu vardır. Rahatlatıcı bir etkisi de var" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nene Hatun Ali Doğru İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title