Haberler

Hayırsever İş Adamlarından Vali Bilici'ye Ziyaret

Abone Ol

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'ne 16 Derslik Bir Anadolu Lisesi Yaptıracak Olan İş Adamları Hikmet ve Ali Akın, Vali Mevlüt Bilici'yi Makamında Ziyaret Etti.

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'ne 16 derslik bir Anadolu Lisesi yaptıracak olan iş adamları Hikmet ve Ali Akın, Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret eden iş adamları Hikmet Akın ve ve Ali Akın kardeşler, anne ve babalarının isimlerini taşıyacak olan Ömer ve Fatma Akın Anadolu Lisesi'nin 2008 yılı içerisinde bitireceklerini ve 2008-2009 eğitim - öğretim yılına yetiştireceklerini söyledi. Yahyalı İlçesi'ne böyle bir eğitim yuvasının yaptıran iş adamlarına teşekkür eden Vali Bilici, ülke için en önemli olgunun eğitim olduğunu dile getirdi. Bilici, "Sizin yaptığınız anlamlı tavrınız geleceğimiz olan gençlerini yetiştirmeye yöneliktir. Kendi yörenize böyle bir eğitim kurumu oluşturmak çok önemli. Sizden ve diğer iş adamlarından bu tür yardımların devamını diliyorum" dedi.

Vali Bilici'nin konuşmasının ardından söz alan İş Adamı Hikmet Akın, 16 derslik Anadolu Lisesi'nin uzun zaman boyunca Yahyalı'da yaşayan öğrencilere hizmet vereceğinden mutluluk duyacağını kaydetti. Akın, "Uzun zamandır böyle bir gaye içerisindeydik. Nasip bugünmüş. Belediye Başkanımız Yakup Tezcan'da yapılacak olan okulun yanındaki arsayı bize verirse ayrıca yurt ve kompleks yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Bilici, iş adamları Hikmet ve Ali Akın ile ziyarette bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Yakup Tezcan protokol defterini imzaladı. Vali Bilici, ziyarette bulunan protokol üyeleri ile hatıra fotoğraf çektirdi.

(YS-Y) 04.03.2008 15:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title