Haberler

Hem Okuyor Hem De Günlük 8 Euro Alıyorlar

Güncelleme:
Abone Ol

Muş'ta başlatılan 'Kızlar Okul'da kampanyasına katılan 60 öğrenci hem okuyor hem de günlük 8 Euro harçlık alıyorlar

Muş'ta başlatılan 'Kızlar Okul'da kampanyasına katılan 60 öğrenci hem okuyor hem de günlük 8 Euro harçlık alıyorlar. 20 Mart tarihinde başlayan ve Kasım 2011'de sona erecek olan projede kızların okullaşmasını amaçladıklarını belirten Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Rıdvan Akdeniz, 8 hafta boyunca kızlara matematik, kimya, fizik, yabancı dil ve tarih derslerinde eğitim verileceğini kaydetti.

Muş Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğünün, okul dışı kalmış kız öğrencileri okula kazandırmak için hazırladığı 'kızlar okulda' projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. 92 bin Euro destek sağlanan projeye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Selcen Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Rehberlik Araştırma Merkezi de destek verdi. Proje kapsamında önce okuldan kayıtları silinen öğrenciler belirlendi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden kayıtları silinen öğrencilere ulaşan öğretmenler ikna turuna başladı. Velilerle görüşen öğretmenler, 20 öğrencinin yeniden okula dönüşünde başarı sağladı. Okula devam eden ancak bırakma riski bulunan 40 öğrenci de projeye dahil edildi. Yeniden okula dönme şansı yakalayan yaşları 15-20 yaş arası genç kızlar, öğrenci olmanın heyecanını yaşadılar. 20 kız okuldan ayrıldıkları dönemlere ait derslerden telafi eğitimine alınırken, 40 öğrenciye de etüd çalışması başlatıldı. Eğitime katılarak günlük 8 Euro harçlık alacak olan kızlar, hem okuyup hem de para kazanacak olmanın sevincini yaşadılar.

Yeniden okula dönen öğrencilerden 21 yaşındaki Gülday Gölbaşı, "4 yıl önce okulu bırakmıştım. Yeniden eğitime devam etmemi sağlayacak bu projeye katılmak istedim. Buradan alacağımız eğitimle açık öğretim lisesi sınavlarına girerek lise mezunu olmayı amaçlıyorum. Eğitim görürken günlük 8 Euro da harçlık alacak olmamız bize maddi destek de sağlıyor" dedi.

Günde 3 saat süreyle gördükleri eğitimin bilgilerini hatırlamaları için önemli olduğunu ifade eden 19 yaşındaki Ayşe Orak, "3 yıl önce okulu kendi isteğimle bıraktım. Şu an pişmanım, okula tekrar dönme şansı yakaladığım için sevinçliyim. Buradan günlük aldığımız 8 Euro aile bütçesine de katkı sağladı. Bu kurs, hem maddi ve hem de manevi açıdan iyi oldu" diye konuştu. Geçtiğimiz eğitim-öğretim sezonunda okuldan ayrıldığını anlatan 17 yaşındaki Özlem Kandemir ise öğretmenlerinin iknası sonucu yeniden okuluna döndüğünü anlattı.

Kızlar Okul'da projesinin danışmanı Ferhat Karataş, "Proje kapsamında 20 okulu bırakmış, 40 tane de okulda olan ancak okulu bırakma riski olan öğrenciye ders veriyoruz. Okula geldikleri her gün başına 8 Euro ücret ödüyoruz. 20 Mart tarihinde başlayan kursumuz 8 hafta sürecek" diye konuştu.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Rıdvan Akdeniz, 92 bin Euro'luk projenin temel hedefinin eğitim kalitesinin arttırılması ve başta kız çocukları olmak üzere her düzeyde okullaşma oranlarının yükseltilmesi olduğunu belirtti. Telafi eğitimine alınan kızlar için sınıf oluşturulduğunu, 40 öğrenci için ise etüd odaları oluşturulduğunu anlatan Rıdvan Akdeniz, "Projenin sona ereceği Kasım 2011 dönemine kadar öğrencilere haftanın belirli günlerinde matematik, kimya, fizik, yabancı dil ve tarih, bazı günlerinde ise Türk edebiyatı, biyoloji, coğrafya eğitimleri verilecek. Eğitime katılan öğrencilerimize günlük 8 Euro harçlık ödenecektir" dedi. - Muş / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Yerel Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title