Haberler

Hilvan Ziraat Odası Başkanı İpar'dan Çiftçiye Müjde

Abone Ol

Hilvan Ziraat Odası Başkanı ve Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, "2011 yılı hububat destekleri ödenecek" dedi.

Hilvan Ziraat Odası Başkanı ve Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, "2011 yılı hububat destekleri ödenecek" dedi.

İpar, geçen günlerde 2011 hububat desteklerinin ödenmesi için Başbakan ile görüştü. Ankara'da gerçekleşen görüşmenin sonucunu anlatan Başkan İpar, şöyle konuştu: "2011 yılından beri ödenmeyen ve kangren haline gelen hububat primlerimizin ödenmesi için birçok kurum, kuruluş ve çiftçiler çaba göstermekteydi. Konu defalarca Bakan danışmanımız Kayahan İnan'ın girişimleri sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve bütün Milletvekillerimize, Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Ferhat Şelli girişimleri ile de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'e iletilmiştir. Bu girişimlerimizi Şanlıurfa Ziraat Odaları başkanlarıyla birlikte defalarca yineledik."

Türkiye'de, 51 vilayeti ilgilendiren bu konuyu Şanlıurfa'daki ziraat odalarının sürekli gündemde tuttuğunu anlatan İpar, şunları söyledi: "Bir yıldan beri süregelen bu girişimlerin meyvesini çok yavaş da olsa alıyorduk. Son olarak konunun gerçek mağduru olan ve Şanlıurfa'nın Hilvan, Viranşehir, Siverek ve Suruç ilçelerinden oluşan 23 kişilik bir grup çiftçi ile Ankara'da Milletvekillerimizin kapılarını çaldık. Bütün Milletvekillerimiz bu konuya duyarlılık göstererek Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a konuyu iletmemizi sağladı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar, heyetimizi kabul ederek bir toplantı düzenledi. Yine vekillerimizin çabasıyla Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Nurettin Canikli ile görüşmeler yapıp bu konunun önümüzdeki günlerde çıkacak olan torba yasası ile meclise taşıyacaklarının müjdesini aldık" - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hikmet İpar Şanlıurfa Hilvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title