Haberler

Hisarcık Güldüren Sulama Göleti'nde Su Tutulmaya Başlandı

Abone Ol

Hisarcık ilçesine bağlı Güldüren köyünde yapımı tamamlanan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılan Güldüren Sulama Gölet’inde su seviyesinin 3 metreyi bulduğu bildirildi.

Hisarcık ilçesine bağlı Güldüren köyünde yapımı tamamlanan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılan Güldüren Sulama Gölet'inde su seviyesinin 3 metreyi bulduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve 2012 Nisan ayında yapımına başlanan 0,561 hektometreküp su toplama hacmine sahip göledin alanı 85 dekar, uzunluğu 107 metre, yüksekliği 23 metre ve maliyeti 1 milyon 700 bin lira.

10 gün sonra sulama yapılacak olan gölet sayesinde yaklaşık 1000 dekar arazide sulu tarıma geçileceğini söyleyen Güldüren Köyü Muhtarı Nurettin Keleş," Gölet alanının etrafı ormanlık olduğu için bu alan çam ağaçlarının bulunduğu muhteşem bir mesire alanına dönüştürülebilir. Hayata geçirilecek projeyle gölet alanı yörenin cazibe merkezi haline getirilebilir. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Sulama Gölet'inin yapımına katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Eskişehir Hisarcık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title