Haberler

Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Gökdemir Açıklaması

Abone Ol

"Yolsuzluk iddiasıyla başlatılan soruşturmanın 10. Gününde açıkça görülmektedir ki, bu operasyon ‘siyasi linç’e dönüşmüş veya zaten o amaçla başlatılmıştır"

Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, "Yolsuzluk iddiasıyla başlatılan soruşturmanın 10. Gününde açıkça görülmektedir ki, bu operasyon 'siyasi linç'e dönüşmüş veya zaten o amaçla başlatılmıştır" dedi.

Sendikanın hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Gökdemir, 17 Aralık'ta sabah saatlerinde başlatılan ve kamu görevlilerinin de içinde olduğu 95 civarında kişinin gözaltına alındığı soruşturma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gökdemir, kişiler ve kurumlar üzerinden yürütülen operasyonun siyasi ranta çevrilmeye çalışılması, yolsuzluk olayını ve faillerini geri plana attığını ve amacı sadece 'gerçeği' ortaya çıkarmak olan yargının toplumsal kutuplaşmalara sebep olmasının, onarımı mümkün olmayan yaraların açıldığını savundu.

Operasyonda elde edilen bir kısım delillerin belli bir basın gurubuna ve twitter ve benzeri sosyal medyadan yayın yapan kişilere el altından servis edilmesi, yargı ve emniyet mensupları üzerindeki şüpheyi arttırdığını ifade eden Gökdemir, şunları kaydetti:

"Bu operasyonun uluslararası arenada da en çok tartışılan dosyası, bir kamu bankası olan Halkbank dosyasıdır. Halk Bankası'nda yapılan arama ve el koyma sebebiyle, ticari sır ya da devlet sırrı içeren bazı bilgi ve belgelere de el konulduğu iddialarının yanında, bu bankaya yönelik operasyonun İsrail ve ABD gibi ülkelerin baskısıyla yapıldığı iddiaları, kamuoyundaki tedirginliği artırmaktadır. Yapılan resmi açıklamalarda operasyonun ülkeye maliyetinin 40 milyar dolar olduğu belirtilmektedir. En büyük yolsuzun onlarca senede veremeyeceği zarar, yolsuzlukları önleme operasyonu adı altında bir haftada ülkemizde meydana getirilmiştir."

Gökdemir, bazı kişilerin sosyal medya üzerinden ve köşe yazıları ile soruşturmaya yön vermeye çalıştığını belirterek, "Bu paylaşımlar ve açıklamaların, bir süre sonra tamamıyla gerçekleşmesi de ilginçtir. Dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen, tüm bilgilerin bu kişilerde olması, bu kişiler hakkında bir takım şüpheleri de beraberinde getirmektedir. Sendika olarak; iddia edilen yolsuzlukların üzerine gidilerek suçlularının en kısa zamanda adil bir yargılama sonucunda cezalandırılmalarını, derin yapılar kurarak hukuk eliyle hukuku katledenlerin tek tek tespit edilip, hukuk önünde cezalandırılmalarını, bu konuların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Hizmet İş Sendikası Halk Bankası Sakarya Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title