Haberler

Hkü Tarafından Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi Yapıldı

Abone Ol

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından Gaziantep’te ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan ‘1. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi’, alanında uzman 40 bilim insanının katılımı ile başladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından Gaziantep'te ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan '1. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi', alanında uzman 40 bilim insanının katılımı ile başladı.

Şirehan Otel'de Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu'nun organize ettiği 1. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi'nin açılış törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Mütevelli Heyet Danışmanı Songül Kalyoncu, Mütevelli Heyet Üyesi Haluk Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zerrin Pelin, Gaziantep ve çevre illerden gelen çok sayıda salık personeli katıldı.

Kongrenin açılış töreninde konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ayla Yava kongre ile ilgili genel bilgiler vererek katılımcılara kongreyi tanıttı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zerrin Pelin ise ilk kez yapılan kongrenin bundan sonrada devam etmesi temennisinde bulunarak alanında uzman 40 bilim insanının katılımcılarla önemli bilgiler paylaşacağını hatırlatarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise 1. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi'nin ilkini düzenlediklerini hatırlatarak, "Bildirilerini sunmak üzere gelen tüm değerli akademisyen ve uygulayıcı arkadaşlarıma hoşgeldiniz diyorum. Kongremizin temasını 'Bilimin Işığında Bakıma Yön Verme: Bilginin Uygulamaya Aktarılması' olarak belirledik. Kongremizin öncelikle sağlık hizmetine yönelik sorunların ilgili kurumlarca birlikte, bilimsel ve objektif kriterler ışığında tartışılması ve ortak çözüm yolları geliştirilmesine katkıda bulunmasını diliyorum. Sözlerime son vermeden önce verimli bir kongre olmasını, sağlık hizmetleri adına bizlere ışık tutmasını diliyorum. Bu bağlamda kongremizde, hiçbir karşılık beklemeden bilgilerini bizimle paylaşan değerli hocalarımıza, katılımcılarımıza ve başta Ayla Yava hocam olmak üzere, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, çok iyi bir organizasyon yapıldığını ifade ederek, "Gaziantepliler buranın eski halini bilirler. Burası daha önce iş yerleri vardı ve üzüm şıra, fıstık gibi ürünler develerle getirilerek satışa sunulurdu. Burada adeta bir borsa oluşturulur ve satışlar yapılırdı. Daha sonra atıl duruma gelen bu mekan çok iyi restore edilerek hizmete açıldı. Şuanda da başarılı bir organizasyon bu otantik ortamda yapılıyor. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Evet bugünlerde sağlıkla ilgili önemli kutlamalar yapıyoruz. Tabii ki bir takım sorunların bugünlerde dile getirilmesi özellikle üst yöneticilere yön göstermesi ve geri bildirimlerin alınması için önemli günlerdir. Böyle bir kongrede de sıkıntıların ve çekilen bir takım problemlerin dile getirilmesinde de fayda olduğunu düşünüyorum. Biliyoruz ki tıp her geçen gün gelişiyor. Ben kendi dalımda ancak iki branşa bakabiliyorum ve bu bile bazen bana ağır gelebiliyor. Batı ülkelerine baktığımız zaman kişi ömrünü sadece bir hücre ile geçiriyor. Demek ki spesifikleşmede detaylara dalmada bir şeyler üretmek gerekiyor" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kongrede emeği geçenlere plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kongrede "Yoğun Bakıma Giriş", "Yoğun Bakım Hemşirelerinin hak ve sorumlulukları", "Yoğun Bakımda Sınıflama Sistemleri", "Yoğun Bakımda Hasta ve Çalışan Güvenliği", "Yoğun Bakım Hemşireliğinde Uzmanlaşma Gerekli midir?", "Yoğun Bakımda Ekip Kavramı ve Organizasyonu", "Yoğun Bakımda Sık Karşılaşılan Etik İkilemler ve Çözüm Önerileri", "Yoğun Bakımda Diyabet Hastasının Hemşirelik Yönetimi", "Yoğun bakım enfeksiyonları: Epidemiyolojisi, Nedenleri, Önemi, Periferik İntravenöz Kateter enfeksiyonlarını önlemeye yönelik kanıtlar ve uygulama önerileri", "Yara bakımında kanıtlar ve uygulama önerileri", "Yoğun Bakım Hastasında Beslenme İlkeleri: Oral/Nazogastrik/Parenteral ve Yoğun Bakımda Renal Replasman Tedavisi ve Hemşirelik Yönetimi" gibi bir çok konu ele alınıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Karakök Tamer Yılmaz Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title