Haberler

HRÜ Öğrencilerine Kişisel Gelişim Anlatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin düzenlediği Kariyerimin Kontrolü Bende Kişisel Gelişim Kongresi Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi'nde başladı.

Düzenlenen kongreye Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun yanı sıra akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bugüne kadar 4000'e yakın üniversite öğrencisine kişisel gelişim ve iş yaşamına hazırlık eğitimleri, 43 öğrenciye ise Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde staj imkânı yaratan BİTG; bu yıl da tüm sektörlerde üst düzey yöneticilere eğitim veren profesyonel eğitmenleri gönüllü olarak gençlerle buluşturuyor.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyan ve mezun olmaya hazırlanan öğrencilere ihtiyaç duydukları kariyer ve gelişim fırsatını sunmayı amaçlayan "Kariyerimin Kontrolü Bende" Kişisel Gelişim Kongresine, gençler ücretsiz olarak katılabiliyor.

40'a yakın eğitmenin 1 hafta süresince eğitim vereceği kongre kapsamında; Türkiye'nin alanında başarılı, araştırmacı ve profesyonel eğitmenleri, gençlere rol model olabilmek ve onları kariyerlerinde bir adım öne geçirebilmek için gönüllü olarak eğitimler verecek.

SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL, ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ DE EĞİTİM ALACAK

Konu ile ilgili Üniversite Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Kongrede gençlere; "Etkili Sunum Teknikleri", "Takım Çalışması", "Özgeçmiş Oluşturma ve Mülakatta Başarı", "Kariyer Planlama", "Bireysel İmaj", "Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama", "Girişimcilik" gibi pekçok farklı konuda eğitimler verilirken öğretim görevlilerine özel oturumlar da düzenlenecek.

Kongrenin ardından Özel Sektör Gönüllüler Derneği Üyesi 70'e yakın şirketin açacağı kontenjanlardan faydalanacak öğrenciler, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde özel bir staj fırsatı yakalayarak öğrendiklerini hayata geçirebilecekler.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu'nun düzenlediği, 31 farklı eğitim ve 56 oturum ile Türkiye'deki en büyük kişisel gelişim kongresi olma özelliğini taşıyan "Kariyerimin Kontrolü Bende" projesi, hem özel sektör hem kamunun odağında yer alan, Türkiye'nin doğusu ve batısı arasındaki "eğitimde fırsat eşitsizliği" sorununa eğiliyor. Özellikle Anadolu'da faaliyet gösteren üniversitelerdeki öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmayı, rol model yaratabilmeyi, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmayı ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamayı hedefleyen proje, gençlerin istihdama yeteri kadar katılamama sorununa da dolaylı da olsa çözüm sunuyor."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title