Haberler

Huzurevi Kurşunlu'ya Yapılacak

Abone Ol

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, huzurevinin Kurşunlu’ya yapılacağını açıkladı.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, huzurevinin Kurşunlu'ya yapılacağını açıkladı.

MHP İlçe Başkanı Osman Durdu'nun, "Huzurevi bağış parasının faizi ile iade edildi" yönündeki açıklamasını cevaplayan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, belediyeye açılmış herhangi bir dava olmadığını, huzurevi bağış parasının faizi ile iade edildiği iddialarının iftira olduğunu söyledi. Bazı basın yayın organlarında çıkan haberleri yalanlayan Yılmaz, "Belediyeye bu konuda dava açılmış değildir. 2012 Aralık ayında Hatice Demiriz isimli hayırsever bir vatandaşımız, huzurevi veya kadın sığınma evi yapmak için belediyeye şartlı bağışta bulunmak istedi. 510 bin lira şartlı bağış parasını, belediye meclisinin de kabulüyle banka repo hesabına yatırdık. Bu arada Umurbey sınırlarında imar planlarında yüksek okul gözüken yerde değişiklik yapılarak huzurevi olarak planlara işlendi. Söz konusu alanın büyüklüğü 10 bin metrekareden büyük olduğu için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırması gerekiyordu. Bu hususta Başkanımız Recep Altepe ile de görüştük. 2014 kamulaştırma programında değerlendirileceği sözünü aldık. Planlama sürecinin uzaması ve kamulaştırma işleminin 2014 yılına sarkması sebebiyle huzurevine kazma vurulamadı. Bu süreç devam ederken bazı vakıf, dernek ve siyasiler Hatice Demiriz'in aklını çelmiş olmalılar ki, şartlı bağışından vazgeçtiğine dair belediyemize yazılı müracaatı oldu. Biz de repo hesabında olan parasını işlemiş faiziyle birlikte kendisine iade ettik. Bu bağış parasının faizi belediye kasasından çıkmamıştır. Parasının repo getirisidir. Seçim dönemi ortaya saçılan bu iddialara gülüp geçiyoruz. Ancak art niyetli açıklamalarla kamuoyunu yanıltmak isteyenleri de kınıyoruz" dedi.

Gemlik'e yakışır huzurevinin Kurşunlu Mahallesi'ne yapılacağını müjdeleyen Yılmaz, Umurbey'de yapılması planlanan huzurevinin sadece kamulaştırma maliyetinin 3 milyon lira olacağını bildirdi. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, sadece kamulaştırmayla işin bitmeyeceğini, bina yapım bedelinin de en az 4 milyon liraya mal olacağını, dolayısıyla huzurevi yatırımının bağışlanan bedelin yaklaşık 15 katına tekabül ettiğini belirtti.

Yılmaz, "510 bin lirayla hiçbir işin yapılamayacağını aklıselim herkes bilir. Verem Savaş Derneği'nin Kurşunlu'daki binalarının ısıtma sisteminin yapılarak derhal faaliyete geçirilmesi için hayırsever vatandaşımıza hem biz hem de kaymakamlık makamı teklifte bulundu. Ancak bu da kabul edilmedi" diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, bundan sonraki süreçte ısıtma sistemi de kurarak, Verem Savaş Derneği'nin Kurşunlu'da 2010 yılında hizmete soktuğu, ancak şu an işletilmeyen binaların huzurevine dönüştürüleceğini söyledi. Bu konudaki girişimleri başlattıklarını hatırlatan Refik Yılmaz, kısa sürede huzurevinin faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Refik Yılmaz Osman Durdu Kurşunlu Gemlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title