Ic Enerji Grup Toplantısı'nda Trakya Elektrik Dağıtım Sistemi Masaya Yatırıldı
Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde inşaat, enerji üretimi ve dağıtımı, turizm, sanayi, altyapı sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren ve 2012 yılında Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (Tredaş) bünyesine katarak enerji dağıtım sektörünün de önemli şirketlerinden biri olan IC Enerji Grubu, 2013 Değerlendirme ve 2014 Hedefleri Toplantısı, enerji grubuna bağlı şirket yöneticilerinin katılımı ile İstanbul IC Hilton Bomonti Otel’de gerçekleştirildi.
Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde inşaat, enerji üretimi ve dağıtımı, turizm, sanayi, altyapı sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren ve 2012 yılında Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (Tredaş) bünyesine katarak enerji dağıtım sektörünün de önemli şirketlerinden biri olan IC Enerji Grubu, 2013 Değerlendirme ve 2014 Hedefleri Toplantısı, enerji grubuna bağlı şirket yöneticilerinin katılımı ile İstanbul IC Hilton Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda, Trakya elektrik dağıtım sistemi de masaya yatırıldı.
'Başlangıçtan Bugüne IC' konulu kısa film gösteriminin ardından Enerji Grubu adına IC Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen'in açılış konuşmasını yapmasının ardından toplantı, Enerji Grubu'nun üretim ve dağıtım bölümlerinin sunumlarını yapmasıyla devam etti.
Toplantıda sunum yapan TREDAŞ Genel Müdürü Hikmet Sezer, '2013 Değerlendirme ve 2014 Hedefleri' başlıklı bir konuşmasında faaliyet alanlarının 20 bin kilometrekare olduğunu ve Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da hizmet verdiklerini söyledi.
Toplantıda, TREDAŞ ve Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (TREPAŞ) ile ilgili bilgiler veren Sezer, "Trakya bölgesinde, 23 ilçe, 28 belde ve 687 köyümüzde 1.6 milyon vatandaşımıza elektrik dağıtım hizmeti götürmekle birlikte TREPAŞ da enerji satış hizmetini müşterilerine ulaştırıyor. TREPAŞ tarafından 2013 yılında 6.2 milyar kWh enerji satışı gerçekleştirildi" dedi.
"2014 YILINDA HEDEFİMİZ 67 MİLYON T YATIRIM YAPMAK"
TREDAŞ Genel Müdürü Sezer, özelleştirme öncesi 2011 yılında yatırım seviyelerinin 22 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyleyerek, 2012 yılından itibaren bu yatırımları hızla yükselttiklerini vurguladı. Sezer, "Biz, 2012 yılından itibaren geçmişin de açığını kapatacak şekilde, 62 milyon TL, 2013 yılında da 68,7 milyon TL yatırım yaptık. 2014 yılında da 67 milyon TL yatırım yapma hedefimiz var. Bu yatırımların büyük kısmı tesis yatırımlarından oluşuyor. Biz bu tesisleri yaptıkça, müşteri memnuniyetinin artması ve kesintilerin giderilmesi gibi olumlu neticelerini alıyoruz" şeklinde konuştu.
2013 yılında birçok projeyi gerçekleştirerek faaliyete soktuklarını ifade eden Sezer, "Saha faaliyetleri yönetim sistemleri, önemli bir konuyu oluşturmaktadır. Saha faaliyetleri yönetim sistemi, merkezde sahadaki tüm işlemleri kaydederek takip etmemizi sağlıyor. Enerji kalitesini takip için Otomatik Sayaç Okuma Sistemini kurduk. Şu an sattığımız enerjinin yüzde 40'ını kWh olarak, insan faktörü olmadan, hataya yer açmayacak şekilde tamamen uzaktan okuyabiliyoruz. Şu an 4 bin adet sayaç uzaktan okunmakta. Şebekemizin bütün verilerini topladık ve şebeke modeli oluşturarak 10 yıllık gelişim haritası hazırladık. Bu da bizim ilerideki yatırımlarımızın nasıl yapılması gerektiği konusunda ciddi ışık tutuyor. Sahaya hakimiyet alanında da önemli çalışmalar yaptık. Bu çerçevede, 3200 şebeke binası, 208.000 alçak gerilim direk, 125.000 orta gerilim direk ve yaklaşık 770.000 sayaca ait coğrafi envanter bilgilerini sahada topladık" ifadelerini kaydetti.
Sezer, 2014 yılındaki önemli projelerinden birinin, SCADA, CBS ve OMS projeleri olduğunu anlatarak, TREDAŞ'ın 20 bin kilometrekare alanda çok büyük bir şebekeyi yönettiğini bildirdi. Sezer, "Alana hakim olmamız çok önemli. Mevzuatın da bir gereği olarak 2015 yılında faaliyete almak üzere bir SCADA sistemini devre alıyoruz. Bununla, bizim elektriği aldığımız noktadan, tüketiciye sattığımız nokta arasındaki tüm şebekemizi, uzaktan izleyebildiğimiz ve belli bir noktaları uzaktan kontrol ederek kesintilerin çok daha hızlı şekilde giderildiği bir yapıya geçmeyi hedefliyoruz" dedi.
IC HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM ÇEÇEN DE TOPLANTIYA KATILDI
Toplantının ikinci bölümü, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'in katılımıyla devam etti.
İbrahim Çeçen, toplantıda yaptığı konuşmasında, TREDAŞ'ın enerji dağıtımı adına Trakya Bölgesi'nde çok önemli bir iş yaptığını vurgulayarak, yıllarca devlet geleneğiyle yönetilmiş bir şirketi özel sektöre adapte etmenin kolay bir iş olmadığını söyledi.
TREDAŞ'ın, 400'ün üzerinde daimi çalışanı, yan çalışanlar ile birlikte bini aşkın çalışanı bünyesinde barındıran bir şirket olduğuna dikkat çeken Çeçen, "Aynı zamanda 20 bin kilometrekarelik bir alanda enerji dağıtımı ve pazarlama satışı yapıyor. Dolayısıyla çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Devlet geleneklerine alışmış, devletin yapısına alışmış, yıllarca devlet geleneğiyle çalışmış bir şirketi özel sektöre adapte etmek çok da kolay değildir. Bu anlamda sizlere ve yöneticilere, bu süreci başarılı geçirdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.
Çeçen, 2013 yılının kendileri için en yoğun yıl olduğunu vurgulayarak, 2013 yılında birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.
"3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ, İFTİHAR EDİCİ BİR PROJE"
Çeçen, çok önemli iki projenin taahhüdü altına girdiklerini belirterek, bunlardan birinin Rusya'daki otoyol projesi ile Türkiye'nin en büyük ve en prestijli projelerinden olan 3. Boğaz Köprüsü projesi olduğunu dile getirdi.
Toplantı, günün anlam ve önemine istinaden çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Toplantıya, IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Yamaner, TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Erdoğan, TREPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Akdemir ile TREDAŞ, TREPAŞ ve İÇTAŞ Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş'nin tüm yöneticileri katıldı. - TEKİRDAĞ