Haberler

İlkadım'da Kursiyerlerin Sertifika Sevinci

Abone Ol

İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür Merkezi'nin istihdama yönelik açtığı kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür Merkezi'nin istihdama yönelik açtığı kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Unkapanı Kültür Merkezi'nde açılan ve Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen mesleki kurslarda eğitim alan aşçı yardımcılığı, tıbbi sekreterlik ve santralist kurslarını başarıyla tamamlayan 79 kursiyer için belge töreni düzenlendi.

Unkapanı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni öncesi halk oyunları öğrencisi Esra Avcı'nın mini konseri katılımcılardan bolca alkış aldı.

İlkadım Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile başlayan sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven, İlkadım ilçesinin ticaretin kalbi olduğunu, sermayesi olan, iş kuracak insanların ise piyasada yetenekli ve tecrübeli personel bulma konusunda sıkıntı çektiği söyledi. Seven, "İstihdama yönelik açılan kurslarla gençlerimiz yetiştirerek, inşallah bu sıkıntıyı aşacağız" dedi.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Dilaver Gül, toplumda sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların çalışma gücünü artırmak, yaşam seviyelerini yükseltmek, çağdaş değer yargılarını geliştirmek üzere kültür merkezlerindeki kursları önemsediklerini kaydetti.

Unkapanı Kültür Merkezi Sorumlusu Rukiye Çamaş ise yeni eğitim-öğretim yılına el sanatları, kuyumculuk, aşçılık, kişisel gelişim eğitimi, bilgisayar işletmenliği, Türk halk oyunları ve modern danslar gibi ana başlıklarda 41 farklı branşta hobi ve eğitim kurslarını halkın hizmetine sunduklarını, bu kurslara şimdiden 500 kişinin başvuru yaptığını kaydetti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Belediyesi Ahmet Seven Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title