Haberler

İlköğretim Haftası

Abone Ol

İlköğretim Haftası nedeniyle Ulaş ilçesinde tören düzenlendi.

İlköğretim Haftası nedeniyle Ulaş ilçesinde tören düzenlendi.

Kaymakam Ali Altınkaynak, Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Eğitimin bir seferberlik işi olduğunu belirten Altınkaynak, en iyi eğitimin okul, veli ve öğretmenlerin başarılı çalışmalarıyla olacağını söyledi.

Vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek isteyen herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Altınkaynak, geçen yıl ilçede eğitim konusunda büyük bir başarı elde ettiklerini, öğrencilerin başarılı olması için canla başla çalışan öğretmenleri kutladığını, kaymakamlık olarak eğitim konusunda desteklerinin devam edeceğini, velilerin de öğretmenlere destek olmasını gerektiğini belirtti.

Ulaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca ise insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin akıl ve zekası olduğunu belirtti.

Aklın da okulda alınan eğitimle geliştiğini ifade eden Kanca, "Eğitimi vazgeçilmez ihtiyaçlarımız içine almak çağdaş toplum olmanın en temel unsurlarından biridir. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın çizgileri içinde ileri medeniyetlerin hakimiyetinde yaşamak olmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Altınkaynak, Seviye Belirleme Sınavı ve  Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olan 16 öğrenciye diz üstü bilgisayar hediye etti. Tören öğrencilerin şiir okuması ve kitaplarının dağıtımıyla son buldu.

Törene Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, Ulaş Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, İlçe Emniyet Amiri Komiser Ahmet Başer, daire amirleri ve veliler katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Ali Altınkaynak Osman Kanca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title