Haberler

İmyo'da AB Eğitim Sertifikası Programı Başladı

Abone Ol

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi tarafından "AB eğitimi sertifika programı" başlatıldı.

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi tarafından "AB eğitimi sertifika programı" başlatıldı.

Program, ' Avrupa Birliği Nereye Gidiyor? Avrupa Birliği'nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları. AB'ye Üyelik Türkiye'ye Neler Getirecek?' konulu konferansla başladı. Fakültenin konferans salonundaki programa Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, Avrupa Birliği'nin halka anlatılması gerektiğini ifade ederek, "Kamuoyunun Avrupa Birliğini tanıması gerekiyor. Çünkü Türkiye halen Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde. Sonuçta halka sorulacak. Müzakere sürecindeyiz. Müzakereler tamamlandıktan sonra halka sorulacak, girelim mi, girmeyelim mi diye. Yani bütün işler bitse, müzakereler başarıyla tamamlansa, ondan sonra referandumla halka sorulacak. Vatandaşın birliği tanıması gerekir. Yani Avrupa Birliği denen şey nedir? Devlet midir, devletler topluluğu mudur, şirket midir? Bunu tanıması gerekir. O bakımdan Avrupa Birliği'ni halka tanıtmalıyız. Sadece öğrencilere değil, öğrenciler bunu zaten derste görüyorlar. Kamu kurumunda, özel sektörde çalışanlara bunu tanıtmalıyız. Sağlık, eğitim, inşaat, tarım aklınıza ne gelirse, her şeyi kapsıyor. Dolayısıyla her alanda hükümlülükler var. Bu hükümlülükler şu anda da geçerli. Çünkü müzakere sürecindeyiz. Önceki gün bir haber okudum. 18 ton çilek Rusya sınırından geri çevrilmiş. Çünkü üretim aşamasında titiz davranılmamış, zararlı maddeler içeriyor. İşte bu Avrupa Birliği müktesebatına uymamaktan kaynaklanıyor. O yönüyle önemli. Üçüncü husus, projeler. Bu süreçte her kurum Avrupa Birliği'ne uyum sağlamak amacıyla proje geliştirir. Bu uyum aşamasında Avrupa Birliği bütçesinden kaynak alacak. Bunlar hibedir. Biz devlet olarak, bu bütçeye kaynak ayırmışız. Yeterli kriterlere uygun proje hazırlarsak, geri alacağız" diye konuştu.

AB sürecinin eski önemini yitirdiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Önemli olan bu standartları yakalamak. Halkımız bugün AB için olsa da olur olmasa da görüşünde" dedi.

İnegöl'de fakültenin büyük bir prestij olduğuna ifade eden Kaymakam Aziz İnci, "Sanayi şehri olduğumuz için çok önemli. Sanayi ile akademik çalışmaları bir araya getirmek zorundayız. 100'den fazla ülkeye mobilya ihracatı yapan bir şehirde, dünya ile rekabet eden bir şehirde öğrencilerimiz okuyor. Mobilyanın modasını belirleme iddiasında olan bir şehirdeyiz. İtalya'nın Milano şehri ile yarışıyoruz. Böyle bir şehirde üniversiteler ile işbirliğimiz üst düzeyde olmalı" dedi.

Gazi Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Nail Alkan da, 'Avrupa Birliği Nereye Gidiyor? Avrupa Birliği'nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları. AB'ye Üyelik Türkiye'ye Neler Getirecek?' konulu sunumunu gerçekleştirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title