Haberler

"İnci Kefali Göçü" Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Abone Ol

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen '3.İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere, törenle ödülleri verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen '3. İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere, törenle ödülleri verildi.

İlçede bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen İnci Kefal Göçü Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlen fotoğraf yarışmasına 38 fotoğrafçı, 109 fotoğrafı ile katıldı. Türkiye Fotoğraf Enstitüsü'nün kurucularından Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ersin Alok ile fotoğraf sanatçıları Ali Öz ve İlyas Göçmen'den müteşekkil seçici kurul, yaptıkları titiz çalışma sonucu, ilk üç fotoğrafı belirledi. Yarışmada dereceye girenlere, Erciş Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlen törende ödülleri takdim edildi. Törene Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Kel, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Tahir Şen, İlçe Müftüsü Abdülhamit Öveç ile kamu kurum amirleri okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde konuşan Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, 3. İnci Kefali Kültür ve Sanat Festivali kapsamanda yapılan fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini vermek için bir araya geldiklerini söyledi. İnci kefalinin Erciş'in en önemli sembollerinden ve

en önemli değerlerinden biri olduğunun anlatan Fani, "Erciş'in tanıtımı açısından çok önemli bir değer. İnci kefalini bizim en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor. Kaymakamlık, jandarma, ilçe tarım müdürlüğü, emniyet müdürlüğü olarak inci kefalinin neslinin korunması açısından elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Fotoğraflarda da gördüğümüz gibi, biz bu konuda ne kadar gayret gösterirsek gösterelim, tüm dereleri tüm noktaları 7 gün, 24 saat koruma altına alamayacağımıza göre Erciş halkı olarak gerekli duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Biz istediğimiz kadar jandarma marifetiyle, emniyet marifetiyle önlem alalım; Ercişli olarak bizler de inci kefalini koruma bilinci oluşmamış ise maalesef aldığımız tedbirler çok anlam ifade etmiyor. Bazı vatandaşlarımız kendi maddi çıkarları için bu kadar emeğe saygısızlık yapıyor, Erciş'in, hepimizin değeri olan inci kefali neslinin devamına engel oluyor. Benim vatandaşlarımızdan ricam, bu konuda gerekli duyarlılığı göstermenizdir. O balığı yasak dönemde avlayanlar hepinizin hakkına tecavüz ediyor. Fotoğraf yarışması işin bahanesi. Önemli olan bu güzel fotoğrafların uluslararası yayınlarda, dergilerde sergilenmesi. Ben bu bağlamda fotoğraf yarışmasına katılarak, bu tanıtıma katkı sağlayan tüm fotoğrafçılara şahsım ve ilçe halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmada birinci seçilen Ferzende Coşar'a bin 500 TL, İkinci olan Tuğçe Özgener'e bin TL, üçüncü olan Erhan Kalkan'a ise 750 TL para ödülü verildi. İnci Kefali Göçü konulu fotoğraf yarışmasında jüri özel ödülü de Emrah Abi'ye verildi.

19 fotoğrafçının 23 eseri de sergilenmeye layık görüldü.

Törende ayrıca ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan şiir, resim ve öykü yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Alok Türkiye Yerel Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title