Haberler

İnci Vakfı'ndan Eğitime Destek

Abone Ol

İnci Vakfı Tarafından Yaptırılacak Olan Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulu Yeni Hizmet Binasının Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı.

İnci Vakfı tarafından yaptırılacak olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulu yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Karacasu Küçük Dağlı Mahallesi'nde bulunan inşaat alanında gerçekleşen törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Karacasu Kaymakamı Ziya Polat, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, İnci Holding kurucusu Cevdet İnce'nin eşi Memnune İnci Yarenci, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, İnci Holding yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İnci Vakfı'na ADÜ'ye verdikleri destek ötürü teşekkür eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü, vakfın daha öncede Sultanhisar ilçesinde bir yurt yapımını üstlendiğini hatırlattı. İnci Holding ve ailenin verdiği atkı ve desteklerini giderek büyütmekte olduğunu belirten Boylu, "İnci Holding; eğitirken üreten, üretirken eğiten felsefesine uygun bir model oluşturan okulumuzun hizmet binalarının yapım işleminde büyük bir adım daha attı. Yapısal anlamda gelişimimizi hızlandırmak için güzel bir örnek olduğunu düşündüğümüz bu çalışmanın, giderek artan bir ivme ile halkımızdan destek bulacağına olan inancımız kuvvetlenmiştir" dedi.

Bu projeyi annelerinin isteği doğrultusunda üstlendiklerini ifade eden İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren de, "Şirketimizin kurucu olan babamız İnci Vakfı'nı kurarken çağdaş yaşamda eğitimin öneminin idraki içindeydi. O nedenledir ki bir meslek okulunun yapımına vesile olmak annemizin hayali olmuştur. Babamın doğduğu yer olan Sultanhisar'da yaptırdığı öğrenci yurdu ve yüksekokul binasından sonra; bu kez de annemizin doğup büyüdüğü Karacasu'da bu hizmeti gerçekleştirerek, bir eğitim kurumuna destek vermekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Eğitime olan desteklerinden dolayı İnci Holding'e teşekkür eden Vali Mustafa Malay ise, bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasının ancak eğitim sorununun çözülmesi ile sağlanabileceğini savundu. Eğitimin bir ülkedeki tüm sorunların temelinde yatan sebep olduğuna işaret eden Malay, şöyle konuştu: "Eğitim sorunu aşıldığı taktirde, diğer sorunlarda teker teker ortadan kalkar. Bunun içinde eğitime katkının önemi çok büyüktür. Ülkelerin gelişmesindeki lokomotif eğitimden geçiyor. Bir kişinin öldükten sonra da adının yaşaması için kalıcı eserler bırakması gerekir. Sayın Memnune Hanım'da doğup büyüdüğü yer olan Karacasu'ya büyük bir hizmet etmiştir. Herkesin doğup büyüdüğü topraklara bu kadar duyarlı olmasını istiyorum. Burada yapılacak desteklerin eğitim alanında yapılması da ayrı bir öneme sahip. Çünkü eğitime yapılan yardımlar en hayırlı bağışlardır" Yapılan konuşmaların ardından; Vali Malay ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu tarafından Memnune İnci Yarenci ve İnci Holding Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür plaketi verildi. Daha sonra ADÜ Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulu yeni hizmet binasının temeli Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Yaklaşık 2 milyon YTL'ye mal olacak olan yeni hizmet binasında 18 derslik, 7 laboratuar, 13 ofis, çok amaçlı salon kafeterya ve yemekhane bulunacağı belirtildi. Yeni binanın 2008 -2009 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı öğrenildi.

(MB-İK) 23.05.2008 12:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title