Haberler

İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumda Masaya Yatırılacak

Abone Ol

İnegöl Belediyesi, 14-16 Ekim 2016 tarihleri arasında İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu düzenleyecek.

İnegöl Belediyesi, 14-16 Ekim 2016 tarihleri arasında İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu düzenleyecek. Uludağ Üniversitesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl Kent Konseyi paydaşlığında düzenlenecek olan sempozyumda İnegöl tarihi ve kültürünün yanı sıra çok önemli konular masaya yatırılacak.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Encümen Salonunda düzenlenen basın toplantısında sempozyumla alakalı bilgiler verdi. Düzenleme Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Aktaş, "5000 yıllık bir geçmişe sahip olan, Frigyalılardan Bitinyalılara, Roma İmparatorluğu'ndan Bizans'a, Anadolu Selçuklu'dan Osmanlı Devletine kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kadim şehrimiz İnegöl'ün tarihinde yer alan, gün yüzüne çıkmamış bilgilere ulaşmak amacıyla İnegöl Belediyesi olarak İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu düzenleme kararı aldık. Tarihi boyunca pek çok önemli olaya ev sahipliği yapmış, özellikle Osmanlı Devletinin beylikten devlete geçişine şahitlik etmiş, topraklarında Osmanlının ilk şehitlerinin metfun olduğu, geçmişin izlerini günümüze taşıyan gerek tarihi eserleri gerekse yerel kültürü ile buram buram tarih kokan ilçemizin geçmişinde saklı kalan bilgileri sempozyuma katılacak olan akademisyenlerimiz ve bilim insanlarımız ile birlikte arayacağız. Gerçekleştirdiğimiz bu sempozyum sayesinde mobilyası, köftesi, ayçekirdeği, kaplıcası ve tarihi mehteri ile ününü dünya çapında duyuran, bölgesinde adeta parlayan bir yıldız olan İnegöl'ümüz tarihiyle de kendinden söz ettirecektir" dedi.

"İNEGÖL'ÜN MARKA DEĞERLERİ"

Sempozyumun her aşamasında faydalanabilecek kurulların oluşturulduğunu aktaran Aktaş, "Bu kurullar ve kurullarda yer alan kurum, kuruluş ve isimleri sıralarsak; İnegöl Belediyesi'nin Paydaşları Uludağ Üniversitesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl Kent Konseyi'dir. Onur Kurulunda Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah. Düzenleme Kurulunda Uludağ Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş ve Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram, İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir yer alıyor. Ayrıca sempozyumumuzun Bilim Kurulunda ise ülkemizin önde gelen üniversitelerinden olan Uludağ, Yıldırım Bayezid, Düzce, Selçuk, Erciyes ve Balıkesir Üniversitelerinden çok değerli dekanlarımız, bölüm başkanlarımız başta olmak üzere pek çok akademisyen ve Ankara Müftüsü Prof. Dr. Sayın Mefail Hızlı görev alacaktır. Sempozyumda, Tarihsel Süreçte İnegöl, İnegöl'de Halk Kültürü, Ekonomi ve Turizm, Nüfus ve Sosyal Yapı, Kentleşme Problemleri, İnegöl'ün Marka Değerleri ve bu konuların alt başlıkları konularında bildiriler sunulacaktır" diye konuştu.

14-15-16 Ekim 2016 tarihlerinde İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu adıyla düzenlenecek olan organizasyonun öncesi ve sonrası için planlanan takvim ve bildiri sunacaklar için aranan şartlardan bahseden Aktaş, "Sempozyum bildiri özetlerinin gönderilmesi için son tarih 30 Nisan 2016. Kabul edilen özetlerin bildirimi 31 Mayıs 2016. Sempozyum kesin programının ilanı 02 Eylül 2016. Bildiri tam metinlerinin gönderilmesi için son tarih 16 Eylül 2016. Sempozyum 14-15-16 Ekim 2016'da. Basılacak bildiriler için son gönderim tarihi 04 Kasım 2016. Sempozyum bildirileri kitabının Yayımlanması ve Tanıtımı Ocak 2017'dir" dedi.

KATILIM KOŞULLARI

Sempozyuma katılım koşulları hakkında da bilgi veren Aktaş, "Sempozyum, konuyla ilgili dileyen tüm akademisyen ve araştırmacıların katılımına açıktır. Bildirinin özgün ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Amaç, yöntem ve muhtemel bulguları içeren en az 200 kelimelik bildiri özetlerinin 30 Nisan 2016 tarihine kadar sempozyum@inegol.bel.tr adresine doc. formatında dosya olarak gönderilmesi gerekmektedir. Bildiri önerileri sempozyum konularına, bilimsel şartlara uygunluk ve çalışmanın özgünlüğü dikkate alınarak düzenleme ve bilim kurulu üyelerince değerlendirilecektir. Kurul üyelerinin yapacağı değerlendirmeler "kabul/şartlı kabul/ret" biçiminde olacaktır. Sempozyum sonrasında sunulan bildiriler Sempozyum Bildiriler Kitabı'nda yayımlanacaktır. Sempozyum dili Türkçedir. Ayrıca sempozyum hakkında her türlü soru için irtibat numaralarını verdiğimiz sempozyum sekretaryasında yer alan isimlerle irtibata geçilebilir. Ayrıca www.inegol.bel.tr adresinden de sempozyum duyurusu üzerindeki linke tıklayarak sempozyum hakkında bilgi sahibi olabilir ve başvuru formunu indirebilirsiniz. Her aşaması titizlikle hazırlanan, ilkini gerçekleştireceğimiz ve geleneksel hale dönüşmesini umut ettiğimiz İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu'na İnegöl'e ve bilim dünyasına katkı sağlayacak akademisyenlerimizin ve araştırmacılarımızın bildirileriyle katılımı, tüm hemşerilerimizi ve İnegöl sevdalısı olan bizleri gururlandıracaktır. İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu'nun ilçemize hayırlı olmasını diliyor, farklı bakış açılarının ve ortaya çıkacak yeni bilgilerin İnegöl'ümüzün daha da gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Alinur Aktaş İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title