Haberler

İnşaat Sektörü Çalışanları Sertifikalarını Aldı

Abone Ol

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar, Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine Mesleki Yeterlilik Belgeleri verildi.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar, Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine Mesleki Yeterlilik Belgeleri verildi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) öncülüğünde MEKSA ve BELGETÜRK işbirliği ile inşaat sektörü çalışanlarına yönelik başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Belgelendirme çalışmaları kapsamında mesleki yeterlilik belgesi ilk olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar, Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine verildi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Kokuteli Belediye Başkan Vekili İrfan Yılmaz ve Oda Başkanlarının katıldığı sertifika töreninde Alçı levha uygulayıcı, Alçı sıvacı, Duvarcı, Seramik Karo Kaplamacısı, Sıvacı, Betonarme Demircisi, İnşaat Boyacısı ve Ahşap Kalıpçısı olmak üzere 58 kişi mesleki yeterlilik belgesini aldı.

Dere: "Önceliğimiz, çalışanlarımızı korumak"

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, İnşaat sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavını Antalya'da ilk defa AESOB'un gerçekleştirdiğini hatırlattı. Dere, "Bu belgelendirme çalışmasından sonra herkes mesleğini daha eğitimli bir şekilde icra edecektir. Sektör çalışanlarının önce teknik bilgileri tamamlanacak. Hem de zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik belgelendirme süreçleri tamamlanacak. Amacımız sektörde çalışanları iş kazalarından korumak ve verimliliği arttırmaktır. Bu eğitim, sınav ve belgelendirme sürecinde emeği geçen Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar, Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Hasan Ülkü, MEKSA Vakfı ve BELGETÜRK firmasına teşekkür ederiz" dedi.

Ülkü: "AESOB'a teşekkür ederiz"

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Odası Başkanı Hasan Ülkü, "Mesleki Yeterlilik Belgelendirmeye 8 alanda sınava katılan 65 kişiden 58'i sınavı geçmişti. Kazanamayan 7 kişi ise sınavlara tekrar katılacak. Belirlenen 8 meslek alanında Mesleki Yeterlilik Belgesi ya da Ustalık Belgesi' olmayan kişiler çalıştırılamayacak. Çalıştırılması ve tespitinde işverene kişi başı 527 TL idari para cezası uygulanacaktır" diye konuştu.

Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Belgelendirme çalışmaları bundan sonra da Merkez ve İlçe odalarda devam edecek.

Ücretler için devlet katkısı

Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Belgelendirme çalışmaları kapsamında 40 meslekte yeterlilik belgesi zorunluluğu 26 Mayıs 2016 tarihinde zorunlu hale gelirken, 8 meslekte yeterlilik belgesi zorunluluğu ise 25 Şubat 2017 tarihinde başladı. Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu kapsamında yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştirileceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar belge masrafları ve sınav ücretleri, 1 Ocak 2018 tarihinden 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ise belge ve sınav ücretlerinin yarısı işsizlik fonu tarafından karşılanacaktır. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Yılmaz Korkuteli Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title