Haberler

İntikam bayrağı göndere çekildi, bölgesel savaş artık resmen kapıda

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas lideri Haniye'nin suikasta uğradığı İran'da, Cemkeran Camii'nin kubbesine Arapça "Hüseyin'in intikamı" yazılı kırmızı bayrak çekildi. İntikam bayrağı en son 3 Ocak'ta Kasım Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınında gerçekleşen canlı bomba saldırısının ardından göndere çekilmişti.

İsmail Haniye'nin ölümü Orta Doğu'daki gerginliği arşa çıkardı, bölgesel bir savaş adeta an meselesi. Ülke liderlerinden bir bir açıklamalar yapılırken, İran "intikam" bayrağını göndere çekti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, dün gece 02.00 sıralarında konutunda suikasta uğradı. Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. Haniye'nin uğradığı suikastın yankıları sürerken, İran'dan art arda intikam mesajları geldi.

ABD: SUİKASTTA DAHLİMİZ YOK

Pezeşkiyan "İran, işgalci teröristleri bu korkakça eylemlerinden dolayı pişman edecektir" derken, İran Dini Lideri Hamaney de intikam sözü verdiği konuşmasında "Haniye'nin kanının intikamını almak İran'ın görevidir. Çünkü kendisi bizim topraklarımızda şehit olmuştur" ifadelerini kullandı. Suikastın ardından gözlerin çevrildiği ABD ise, "Suikastta dahlimiz yok" açıklamasında bulundu.

İran'da İsmail Haniye'ye suikast sonrası intikam bayrağı çekildi

İNTİKAM BAYRAĞI EN SON 3 KASIM'DA GÖNDERE ÇEKİLMİŞTİ

İran'ın Kum kentindeki Cemkeran Camii'nin kubbesine Haniye'nin öldürülmesinin ardından "intikam" anlamına gelen ve üzerinde Arapça "Hüseyin'in intikamı" yazılı kırmızı bayrak çekildi. İntikam bayrağı en son 3 Ocak'ta Kasım Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınında gerçekleşen canlı bomba saldırısının ardından göndere çekilmişti.

İran'da İsmail Haniye'ye suikast sonrası intikam bayrağı çekildi

BAŞKENT DOHA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Saldırıdan İsrail'i sorumlu tutan Hamas, Heniyye'nin cenaze töreni ve son yolculuğuna uğurlama işlemlerine dair bilgi verdi. Heniyye'nin naaşının yarın Tahran'da düzenlenecek cenaze töreninden sonra Katar'ın başkenti Doha'ya götürüleceği aktarılan açıklamada, 2 Ağustos'ta da cuma namazını müteakip başkent Doha'daki İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisinde Heniyye için cenaze namazının kılınacağı belirtildi. Açıklamada, Arap ve Müslüman ülkelerden çok sayıda yetkilinin katılımıyla düzenlenecek cenaze töreninden sonra Heniyye'nin başkent Doha'da toprağa verileceği kaydedildi.

İran'da İsmail Haniye'ye suikast sonrası intikam bayrağı çekildi

ERDOĞAN, HANİYE'NİN AİLESİYLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'nin eşi ve çocuklarıyla telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda görüşmeye ilişkin şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucu şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin eşi ve çocukları ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye'nin hain bir suikast sonucu şehadetinden dolayı duyduğu derin üzüntüyü ifade etti."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kasım Süleymani İsmail Haniye Güncel Yerel Dünya Cami İran Yerel Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

Hako Sanane:

Öff israil çok korktu

Yanıtla8467
Doğrucu:

Şeriatçılardan korksa korksa kadınlar çocuklar korkar

9833
Bidüşün:

Doğrucu anneciğinmi söyledi

1554
VEFA:

Bir tiyatro daha mı izleyeceğiz şimdi?

Yanıtla2971
Murat Celik:

Vefa O tiyatro başladı da ben Seni nasıl bulurum bu tiyatronun içinde bilemiyorum ama bulmaya çalışacağım seni

1723
İlyas Özel:

hani izlemesine izleyelim de hep tekrarıni izlemekte kabak tadi veriyor:)

1418
VEFA:

@Murat.... tur at. Bulursun!..

622
VEFA:

@Murat Ben istersem seni hemen bulurum. Ama değmezsin!..

00
soner durmus:

o bayrak her ay cekiliyor zaten

Yanıtla1244
SUNSET null:

casuslara, ajanlara ülkeni merkez üssü yapan İran güvenli olmaktan çıkmıştı.

Yanıtla425
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title